L'ALTRA CARA DEL CÒMIC

Jim Carrey té problemes amb la fama

L'actor revela les seves inquietuds en una novel·la autobiogràfica

zentauroepp52050324 london  united kingdom   30 01 2020   us actor jim carrey po200713122949

zentauroepp52050324 london united kingdom 30 01 2020 us actor jim carrey po200713122949 / WILL OLIVER

1
Es llegeix en minuts

Conegut per les seves imitacions i les seves ganyotes impossibles, Jim Carrey era un dels actors més populars del món a finals dels anys noranta, però la vida després de la fama no és fàcil, i això és el que explica a la seva novel·la autobiogràfica ‘Recuerdos y desinformación’.

A la venda des de la setmana passada en anglès, l’edició espanyola arribarà el 25 d’agost, editada per Temas de Hoy, i mostrarà «un viatge al cor d’aquesta fàbrica de somnis que és Hollywood, amb els seus despietats agents i les seves vulnerables i frívoles celebritats». És també, assenyala una nota de l’editorial, «una desafiadora novel·la semiautobiogràfica, en la qual el real i l’imaginari es trenen fins a explotar». «I és, abans que res, una valenta reflexió sobre el privilegi, l’amistat, l’amor, l’addicció a la rellevància i la recerca del sentit en la vida».

La novel·la, coescrita per l’actor i Dana Vachon, comença amb Carrey ajagut al llit veient Netflix. Se sent sol i ni tan sols els consells del seu millor amic, Nicolas Cage, aconsegueixen treure’l de la depressió. «Res d’això és real, però tot és veritat», assegura Jim Carrey en declaracions recollides en el comunicat.

Notícies relacionades

Una novel·la que arriba tres anys després de l’estrena a Venècia d’un documental sobre el treball que va fer el 1999 per a ‘Man on the Moon’, i en la presentació del qual Carrey ja va mostrar que estava molt lluny dels personatges histriònics que li van donar la fama.

«Crec que hi ha un personatge que ha estat interpretant-me tota la meva vida, en realitat no soc jo», va afirmar en un discurs molt filosòfic i allunyat de les seves habituals bromes. Una mostra d’una complexa personalitat que també es reflecteix a la seva novel·la.

Temes:

Jim Carrey