L'OCÀS D'UNA ESTRELLA

El jove assistent de Gina Lollobrigida serà jutjat per dilapidar la seva fortuna

Andrea Piazzolla, de 32 anys, està acusat d'un delicte que pot portar fins a sis anys de presó

zentauroepp21371018 ginu3 roma  italia   28 01 2013   la actriz italiana gina lo200709185738

zentauroepp21371018 ginu3 roma italia 28 01 2013 la actriz italiana gina lo200709185738 / ALESSANDRO DI MEO

2
Es llegeix en minuts

El jove assistent de l’actriu italiana Gina Lollobrigida, Andrea Piazzolla, serà jutjat per haver dilapidat el patrimoni de la diva aprofitant-se de la seva avançada edat i estat psíquic, tal com demanaven els seus familiars i la Fiscalia de Roma. La jutge de l’audiència preliminar, Emanuela Attura, encarregada de decidir l’obertura d’un judici formal, ha disposat aquest dijous el procés contra Piazzolla i la primera vista serà l’1 de desembre al Tribunal de Roma, segons han explicat a Efe fonts del cas.

La fiscalia havia sol·licitat l’enjudiciament de l’assistent al concloure una investigació iniciada per la denúncia de l’únic fill i el net de la diva, Milko i Dimitri Solfic, i pel seu exmarit, l’empresari espanyol Javier Rigau.

Piazzolla està acusat del delicte d’«aprofitar-se d’una persona incapacitada», que pena amb presó entre dos i sis anys a qui «es procuri a si mateix o a d’altres un benefici abusant de les necessitats, passions o inexperiència d’un menor o abusi de l’estat de malaltia o deficiència psíquica d’una persona».

Espoli del patrimoni

Els investigadors creuen que l’assistent, de 32 anys, està espoliant l’immens patrimoni de la diva, de 93, «aprofitant el seu estat de debilitat psíquica» i aïllant-la dels seus pròxims. En el document de tancament de la investigació de la fiscalia datat el 20 de febrer del 2019 hi consta un llarg historial d’operacions bancàries i compres entre el 2013 i el 2018 atribuïdes a Piazzolla, que no amaga el seu alt tren de vida en les seves xarxes socials.

Segons aquest informe, el jove es va fer nomenar administrador d’una societat que gestiona els béns de l’actriu i el 2015 va vendre tres immobles a prop de la plaça d’Espanya romana per un valor total de 2,1 milions d’euros. A més hi figuren extraccions de diners en efectiu, transferències a nom seu i al dels seus pares, a qui va enviar 119.000 euros, i compres de cotxes de luxe, com un Ferrari. L’actriu ha defensat en nombroses ocasions la seva lucidesa i ha eximit el seu assistent.

En precarietat

D’altra banda, enmig d’aquesta pugna entre la família i el jove ajudant, la justícia va autoritzar al maig un administrador a gestionar el seu patrimoni i requisar els objectes de valor de la seva vil·la per evitar que siguin dilapidats. Aquesta decisió es va produir després que algunes peces del seu patrimoni, recaptat durant més de sis dècades de carrera, fossin posades a subhasta. Lollobrigida va remetre llavors un comunicat als mitjans en el qual lamentava aquesta mesura: «Han decidit que mori d’una manera innoble com es fa amb els delinqüents. En un país civil no és tolerable que es donin abusos tan greus i injustos», denunciava.

Notícies relacionades

Aquesta decisió l’empeny, assegurava, a viure «en una inevitable condició de precarietat i evident disgust» a la seva mansió, a l’Appia Antica de Roma, i desproveïda «dels records que l’han acompanyat durant tota la seva vida», diu la nota enviada a la premsa.

Lollobrigida és una de les grans estrelles de la cinematografia italiana, amb pel·lícules com ‘Salomón y la reina de Saba’ (filmada a Espanya el 1959 i en què actuava el nord-americà Tyrone Power, mort en ple rodatge), ‘La romana’ (1954) i ‘Cuando llegue septiembre’ (1961).