INCURSIÓ ARTÍSTICA

El Dalai-lama publica un àlbum de mantres i música pels seus 85 anys

El líder religiós s'alia amb l'artista Junelle Kunin i donarà els beneficis

zentauroepp54013689 dharamsala  india   06 07 2020   a birthday cake in front of200707124215

zentauroepp54013689 dharamsala india 06 07 2020 a birthday cake in front of200707124215 / SANJAY BAID

1
Es llegeix en minuts

‘Saviesa’, ‘Compassió’, ‘Coratge’... El Dalai-lama va celebrar aquest dilluns el seu 85è aniversari publicant el seu primer àlbum, ‘Inner World’, en el qual recita mantres i frases de doctrina budista, amb fons de música meditativa i relaxant.

Accessible ‘online’, a YouTube i en altres plataformes, aquest àlbum consta d’11 títols, que alternen entre tibetà i anglès, i és el fruit de cinc anys de treball amb la música neozelandesa Junelle Kunin, una de les seves deixebles que el va convèncer de llançar-se a aquest projecte.

Ofrenes al Dalai-lama a Dharamsala (Índia) pel seu aniversari, aquest dilluns. / EFE

Les sessions de gravació van ser realitzades entre el domicili de l’artista, a Auckland, i la residència del Dalai-lama, a Dharamsala (nord de l’Índia), on el líder espiritual tibetà viu exiliat des de fa 60 anys. «L’objectiu de la meva vida sempre ha sigut servir en el que pugui», declara el Dalai-lama a la web oficial del seu àlbum. «La música pot ajudar a la gent d’una manera en què jo no puc», afegeix.

Fer el bé a la gent

El premi Nobel de la Pau del 1989 ha escrit molts llibres que han sigut supervendes i ha figurat a diversos films de Hollywood, però s’ha aventurat molt poc al món de la música. «Ell tenia una visió molt clara d’aquest projecte i va estar molt implicat» en la seva realització, va assenyalar Junelle Kunin, que va coproduir aquest àlbum amb el seu marit Abraham, a Radio New Zealand.

«No es tracta d’un projecte religiós, tot i que hi hagi mantres. És només un treball l’objectiu del qual és fer el bé a la gent. Per tant, vaig reflexionar sobre què necessitem en la nostra vida quotidiana –coratge, alleujament, etc.– i aquest va ser el camí que vam seguir», va afegir.

Notícies relacionades

Aquest àlbum inclou la col·laboració de la sitarista nascuda a Anglaterra però d’origen indi Anoushka Shankar, filla del cèlebre Ravi, referent mundial d’aquest instrument (sitar).

Els guanys seran donats a una fundació del Dalai-lama. La versió en CD, que inclourà a més un fullet, es llançarà al públic el 28 d’agost.

Temes:

Dalai-lama