NOVA TEMPTATIVA

Kanye West anuncia la seva candidatura a la presidència dels Estats Units

No és la primera vegada que el raper i marit de Kim Kardashiam especula amb saltar a la política

kayne-west / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ja veurem en què queda la cosa, però via tuit, a l’estil Trump, el raper Kanye West, marit de Kanye West, dissabte va anunciar que presentarà la seva pròpia candidatura a la presidència del país. Va escollir per anunciar-ho el 4 de juliol, dia de la independència, i un lema, 2020 Vision. Després d’haver recolzat en campanyes anteriors l’actual mandatari i candidat a la reelecció, Donald Trump.

«Ara hem de complir la promesa dels Estats Units al confiar en Déu, unificar la nostra visió i construir el nostre futur. Em postulo per a president dels Estats Units», va anunciar el músic a les seves xarxes socials.

No és la primera vegada que West, afroamericà de 43 anys i segons la revista ‘Forbes’ l’estrella més ben pagada en aquest 2020, especula sobre la seva incursió en la política. De moment l’equip del raper i productor no ha donat més detalls sobre la notícia ni sobre els passos que es faran per materialitzar una candidatura real, que tampoc ha deixat clar si serà com a independent o a les files d’algun partit polític.

En els últims anys, West ha sigut un ferm defensor de les polítiques i la figura de Donald Trump, a qui va visitar el 2018 a la Casa Blanca per conversar sobre la violència i el sistema penitenciari dels Estats Units. Abillat amb una gorra vermella amb el lema ‘Make America Great Again’, el cèlebre músic va qualificar llavors d’«heroi» el president nord-americà i li va donar les gràcies per fer-lo sentir «com Superman».

Notícies relacionades

L’any passat va tornar a repetir el seu objectiu d’accedir a la presidència nord-americana durant les entrevistes promocionals del seu disc religiós ‘Jesus is King’, tot i que va situar la contesa el 2024. «Quan em postuli per a president el 2024 haurem creat tants llocs de treball que no postularé, caminaré», va afirmar.

Ara, després de l’anunci de la seva candidatura, West haurà de concretar si té un equip de campanya i, si en cas d’alinear-se amb els principis polítics que ha defensat, seria un rival de Trump. La reacció més sonada en vista de l’anunci de West ha sigut la de l’empresari Elon Musk, fundador de Tesla i SpaceX, que ha indicat que «compta amb tot el seu recolzament».