DEMANDA JUDICIAL

La doble vida de Dan Brown

La demanda de la seva exdona revela les infidelitats de l'autor de 'El codi Da Vinci'

zentauroepp53980428 new york city ny may 8 blythe brown and dan brown attend200704150052

zentauroepp53980428 new york city  ny   may 8  blythe brown and dan brown attend200704150052
zentauroepp40569648 barcelona 17 10 2017 photocall de  dan brown presentando su 200702122258

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’autor de ‘El codi Da Vinci’, el nord-americà Dan Brown, de 56 anys, pel que sembla no portava una vida tan anodina i convencional com explicava en les seves entrevistes. Aquesta setmana, la seva exdona, Blythe Brown, de 68 anys, ha presentat una demanda a New Hampshire, Massachusetts, que ha posat al descobert que el famós escriptor de ‘best sellers’ portava una doble vida durant el seu matrimoni, amb diverses amants a qui complimentava amb luxosos regals. Blythe també assegura que va ser ella qui va inspirar la major part de les idees literàries que plasmava ell a les seves novel·les, inclosa la idea central sobre la qual gira la novel·la ‘El codi Da Vinci’, que, el 2006, es va adaptar al cine amb l’actor Tom Hanks com Robert Langdon, professor de simbologia religiosa a la Universitat de Harvard. La parella, que no té fills, es va divorciar el desembre de l’any passat després de 21 anys casats.

Blythe, que és pintora, historiadora, estudiosa de les religions i que col·laborava en els llibres del seu exmarit –«sense ella no hauria pogut escriure ‘El codi Da Vinci’, reconeixia en una entrevista– al·lega en la seva demanda, recollida pel diari britànic ‘Daily Mail’, que aquest li va ocultar desenes de projectes futurs que signifiquen ingressos milionaris, entre els quals hi ha inclosa una nova sèrie de televisió i un llibre per a nens que es publicarà al setembre i que ja s’anuncia a Instagram oficial de l’autor. La reclamació actual és que Blythe Brown se sent enganyada sobre els béns que van repartir en el moment del seu divorci. 

Comportament «atroç»

Descriu el comportament de Dan Brown cap a ella com «atroç» i assegura que es va assabentar de les seves aventures extraconjugals amb altres dones, entre qui hi havia una perruquera, una funcionària i la seva entrenadora personal, després que es produís la ruptura, quan ell va abandonar la casa que compartien a Rye Beach, New Hampshire. «El Dan ha viscut una vida de mentides monumentals durant almenys els últims sis anys», diu. En la demanda afirma que l’escriptor «ha retirat durant anys i en secret fons substancials dels béns matrimonials per finançar les seves relacions extramatrimonials amb dones molt més joves que ell i per mantenir la seva vida clandestina». Segons els documents presentats, va regalar un cavall, un cotxe i les obres de renovació per a una casa dels Països Baixos a una entrenadora de cavalls per una xifra de gairebé 308.000 euros.

Notícies relacionades

«No reconec l’home en què s’ha convertit el Dan. És hora de revelar el seu engany i traïció. Després de tant dolor, és l’hora de la veritat. De corregir aquests errors», afirma la seva exdona. D’altra banda, Dan Brown ha contestat a les acusacions a través d’un comunicat en què afirma que se sent «atònit» per les acusacions de la seva exdona. Segons la versió de l’escriptor, ell mai la va enganyar durant el procés de divorci i Blythe es va quedar amb la meitat de les propietats de la parella. El comunicat també diu que «per raons conegudes només per ella, i possiblement pel seu advocat, a través d’aquesta demanda Blythe Brown ha creat un relat fictici i venjatiu del nostre matrimoni dissenyat per perjudicar-me i avergonyir-me».

La demanda s’ha presentat poc després que es donés a conèixer que el famós ‘best-seller’ ha arribat als cent milions de còpies des que es va publicar fa 17 anys i que es portarà al teatre al Regne Unit.

Temes:

Dan Brown