AL·LEGAT ECOLOGISTA

El príncep Carles parla de la seva experiència amb la Covid-19

El fill d'Isabel II aprofita per vincular la pandèmia amb el medi ambient

lmmarco53637321 file photo  britain s prince charles visits the sandringham 200604124649

lmmarco53637321 file photo britain s prince charles visits the sandringham 200604124649 / POOL New

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El príncep Carles, de 71 anys, ha reflexionat sobre la seva experiència «lleu» amb la Covid-19 i ha aprofitat per fer de nou un al·legat ecologista, una de les preocupacions més grans de l’hereu al tron britànic.  «Vaig tenir sort en el meu cas i me’n vaig sortir bastant a la lleugera. Però ho he tingut i puc entendre el que altres persones han passat», ha explicat en una entrevista  per a la sèrie ‘After the pandemic: our new world’ de la cadena Sky News, que s’emet aquesta nit al Regne Unit i les declaracions del qual han recollit diversos mitjans britànics.

«La gent ha començat a adonar-se que hem de tornar a posar la natura al centre de tot el que fem i posar-la al centre de la nostra economia», ha explicat el príncep, després de lamentar les pèrdues ocasionades per la pandèmia i recordar que moltes persones s’han hagut d’acomiadar dels seus éssers estimats des de la distància. 

El príncep de Gal·les assegura que cal estar alerta pel que pugui passar en el futur i adverteix: «Com més erosionem el món natural més destruïm la biodiversitat, més ens exposem a aquest tipus de perill». Per ell, altres desastres, com l’Ebola, estan directament relacionats amb la pèrdua de biodiversitat.

Notícies relacionades

En la seva intervenció, estableix un paral·lelisme entre la terra i un pacient per explicar que cal actuar al més aviat possible. «Són només les catàstrofes les que concentren la ment, cosa que significa que, per una vegada, hi podria haver un veritable ímpetu per abordar totes aquestes coses que s’han deixat de banda perquè algú va dir alguna vegada que no eren rellevants».

El príncep Carles segueix al costat de la seva dona, Camilla, a la seva residència de Balmoral.