PUBLICADA AL 'NEW YORK TIMES'

Angelina Jolie recorda la seva mare en una emotiva carta

L'actriu ret homenatge a totes les dones que lluiten per tirar endavant els seus fills en situacions complexes

zentauroepp5765864 actress angelina jolie  r  and her mother marcheline bertran200512150434

zentauroepp5765864 actress angelina jolie r and her mother marcheline bertran200512150434 / FRED PROUSER

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sempre ha sigut reticent a parlar de la seva vida privada, però quan es tracta de conscienciar la societat, Angelina Jolie no dubta a obrir el seu cor i confessar els seus sentiments més profunds.

Sota el títol: ‘Angelina Jolie: La fortalesa d’una mare’, l’actriu i directora va publicar aquest dilluns una emotiva carta al ‘New York Times’ per retre homenatge a totes les dones que lluiten per tirar endavant els seus fills mentre malviuen en camps de refugiats. I ho fa recordant la seva, Marcheline Bertrand, que va morir amb 56 anys per un càncer d’ovaris, deixant òrfena l’artista, que encara la recorda amb amor, però també amb molt dolor. Ella tenia 31 anys quan va perdre la seva mare i això la va empènyer a viure un dels moments més durs de la seva vida, tot i que va coincidir amb l’inici de la seva relació amb Brad Pitt.

«El dia de la mare és molt dur per a qualsevol que hagi perdut la seva, però aquest any ho estarà sent especialment per als qui ho hagin fet per culpa del coronavirus. Molta gent ha hagut d’acomiadar els seus pares de manera sobtada, sense poder ser al seu costat i sense poder cuidar-los i tornar-los l’amor que ells li van donar com sempre van imaginar», expressa la intèrpret, que el 4 de juny complirà 45 anys.

«La meva mare va morir quan jo estava en la trentena. I ara, quan recordo aquella època, m’adono que la seva mort em va canviar molt. Perdre així l’escalfor i l’amor d’una mare és com si algú et tragués de sobte una manta que et protegia de tot», afirma just abans de recordar alguns moments que la van marcar en la seva infància com veure-la «encendre espelmes i omplir la casa d’àlbums dels Beatles el dia que van assassinar John Lennon».

 Abandonament i infidelitat

Notícies relacionades

«La meva mare va perdre la seva quan tenia 20 anys, i allò la va posar molt trista», prossegueix la protagonista de ‘Maléfica: Maestra del mal’ (2019). «Però el que veritablement va canviar la seva vida va ser la infidelitat que va tenir el meu pare. Allò va destrossar la seva vida. Els seus somnis de ser actriu es van esvair quan de sobte es va trobar havent de criar sola dos fills a la llarga ombra d’un exmarit famós», es lamenta explicant que era una actriu «molt bona», tal com va descobrir en uns curts que va trobar després de la seva mort.

En l’últim paràgraf de la missiva, Jolie assegura que abans de morir, la seva mare li va dir que «els somnis poden canviar de forma. Que el seu somni de ser artista era en realitat el seu somni abans de convertir-se en mare, i que per això desitjava que qui somiés ser actriu en el futur fos jo. Ara penso molt en com de cert que ha de ser això per a tantes dones que han hagut d’esperar diverses generacions per veure els seus somnis fets realitat», conclou.