imatge icònica

La còpia més antiga de la foto d'Albert Einstein traient la llengua, a subhasta

La famosa instantània va ser feta per Arthur Sasse en el 72è aniversari del científic.

La còpia més antiga de la foto d'Albert Einstein traient la llengua, a subhasta

Arthur Sasse

Es llegeix en minuts

La còpia impresa més antiga de la icònica fotografia d’Albert Einstein traient la llengua, publicada el 1951, serà subhastada divendres que ve per la galeria de la ciutat de Viena Westlicht, que espera recaptar entre 15.000 i 18.000 euros per la fotografia.

La foto, feta pel reporter Arthur Sasse, de 15,8 per 14,5 centímetres, porta en el seu revers un adhesiu de la seva publicació en la premsa, amb International News Photos com a crèdit i datada el 16 de març del 1951, segons informa Westlicht en un comunicat.

Segons la galeria, aquest revers «prova que la impressió es va fer només dos dies després que es fes la fotografia. Per tant, és la primera impressió en premsa de la fotografia més coneguda del segle XX».

Festa d’aniversari.

La retallada del diari (al revers) amb la imatge del geni que va formular la teoria de la relativitat porta el títol Einstein’s Fun (La broma d’Einstein), i una breu explicació de com va ser presa la foto».Albert Einstein, famós científic, va donar aquesta resposta quan un fotògraf li va demanar la seva foto en la celebració del seu 72è aniversari a Princeton. Immediatament li va seguir un riure, però el camarògraf alerta que va capturar el posat inicial», diu el peu de foto.

Notícies relacionades

La cèlebre instantània és obra del reporter Arthur Sasse, l’únic d’un grup de fotògrafs que va aconseguir capturar la imatge d’Einstein quan aquest, a l’abandonar la celebració del seu 72è aniversari en el Club Princeton de Nova York, va respondre al requeriment dels periodistes gràfics traient-los la llengua des del seient posterior d’una interlocutòria.

«El resultat va ser una de les fotografies més icòniques del món i un dels temes més reproduïts i imitats», destaca Westlicht. «El mateix Einstein va quedar tan entusiasmat amb aquesta foto, que ràpidament li va donar la imatge del ‘professor boig’, que va ordenar nou còpies per enviar-les als seus amics com targetes de felicitació», afegeix la nota.