LLIBRE DE MEMÒRIES

Val Kilmer: «Em sento millor del que m'escolto»

L'actor, de 60 anys, presenta la seva biografia, en la qual repassa rodatges i amors frustrats

lmmarco53213149 gente val kilmer instagram200424112617

lmmarco53213149 gente val kilmer instagram200424112617

3
Es llegeix en minuts
Luis MIguel Marco

«Em sento millor del que m’escolto, assegurava l’actor Val Kilmer en una entrevista telemàtica aquesta setmana en el programa ‘Good morning America’ per presentar el seu llibre de memòries, ‘I’m your Huckleberry’, amb referència al personatge de la novel·la ‘Tom Sayer’.  «Saben que em van diagnosticar un càncer de coll fa uns anys i estic curat, però em van haver de practicar una traqueotomia perquè pogués respirar perquè vaig tenir una inflamació del coll. D’això fa quatre anys. Des d’aleshores tinc aquesta veu de pirata», feia broma aquest seixantí tocat per la malaltia –li va costar revelar-ho, de fet va ser Michael Douglas qui ho va fer públic– i que fa unes quantes dècades va ser un dels guapos oficials de Hollywood, amb títols com ‘Heat’, ‘El sant’ i ‘Batman forever’.

En el seu llibre, entre anècdotes de rodatges, l’actor també repassa la que ha sigut la seva àmplia vida amorosa i es declara «un impenitent cercador d’amor. He sigut un esclau de l’amor», confessa. La seva primera conquesta famosa va ser Cher, quan ell era un aspirant a actor de 21 anys i ella en tenia 30. «A tots dos ens encantava riure i ho vam fer durant més d’un any. Cher tenia un glamur embriagador i jo, un noi de la Vall (Califòrnia), vaig caure sota el seu encanteri», afirma Kilmer. Tots dos han continuat sent bons amics, fins al punt que Cher va ser una de les persones que més el va ajudar quan va emmalaltir de càncer i, fins i tot, li va prestar la seva casa de convidats perquè visqués al costat d’ella.

Després passarien per la seva vida l’actriu Michelle Pfeiffer: «L’adorava, però estava enamorat de la seva germana petita». Després va venir Ellen Barkin. «Una història que va ser tan capritxosa com moguda». Després d’un desengany amb la cantant Carly Simon, es casaria amb Joanne Whalley a Nou Mèxic i van passar la lluna de mel a l’illa que el seu admirat Marlon Brando tenia a Tahití. Van tenir dos fills, però no va ser un amor etern. 

El pare Brando

Per aquella època va aparèixer en la seva vida el que era el seu mite de joventut, Marlon Brando, que llavors tenia 60 anys i va voler conèixer Kilmer després d’haver-lo vist interpretar Jim Morrison en la pel·lícula ‘The doors’. Entre ells va néixer una amistat que va convertir Brando en figura paterna per a Kilmer. Junts van rodar ‘La isla del doctor Moreau’ (1996). 

Notícies relacionades

Va viatjar pel món amb la supermodel Cindy Crawfordi i també va sortir tres anys amb Angelina Jolie. «Moria de felicitat», recorda. Després va arribar el que diu que és un amor que encara li fa mal, el que va sentir per l’actriu Daryl Hannah: Sabia que l’estimaria amb tot el meu cor per sempre i l’amor no ha perdut res de la seva força», diu en les seves memòries. «Déu sap que he patit per amor, però el de Daryl va ser, de molt, el més dolorós de tots. Encara estic enamorat de Daryl. Quan finalment ens vam separar, vaig plorar tots els dies durant mig any».

L’actor, que ha passat per greus vicissituds econòmiques i té una galeria d’art a Los Angeles, viu sol i sense parella. Quan els cines reobrin i es puguin estrenar pel·lícules, el podrem veure en el seu retrobament cinematogràfic amb Tom Cruise com el personatge de Tom Iceman Kazanski en la saga que va iniciar amb ‘Top Gun’ (1986). «Va ser molt emotiva aquesta trobada, però no puc revelar res». 

Temes:

Val Kilmer