EL COS DE MAEVE HA SIGUT TROBAT

La tragèdia de la família Kennedy sega dues noves vides

Maeve Kennedy, neta de l'exsenador Robert F. Kennedy, i el seu fill de 8 anys es van llançar al mar en una canoa rere una pilota

zentauroepp53029375 files  in this file photo david mckean  maeve kennedy townse200407115315

zentauroepp53029375 files in this file photo david mckean maeve kennedy townse200407115315 / MIKE PONT

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

S’han escrit multitud de llibres sobre una família tan magnètica com els Kennedy i la majoria no passa per alt la tragèdia que ha marcat algunes de les seves generacions. La desgràcia persegueix aquest cognom en forma d’assassinats, accidents, malalties i addicions diverses.  L’última ha succeït el cap de setmana passat, quan la família, després de 26 hores d’incertesa, s’ha hagut de resignar i donar per morts Maeve Kennedy Townsed, de 40 anys, i el seu fill Gideon, de 8. Es tracta de la neta i el besnet, respectivament, de l’exsenador i exfiscal Robert F. Kennedy.

Mare i fill van desaparèixer dijous passat mentre navegaven a bord d’una canoa per la badia de Chesapeake, en aigües de la localitat de Shady Side (Maryland), a uns 50 quilòmetres a l’est de Washington. Segons la premsa nord-americana el cos de Maeve va ser trobat aquest dilluns, resultat d’una recerca en què participen unitats aèries i marítimes de la Guàrdia Costanera.

No van poder tornar

Segons les autoritats i familiars, Maeve i Gideon es van aventurar en la canoa per recuperar una pilota amb la qual jugaven els nens a la vivenda familiar a primera línia de mar i que havia caigut a l’aigua. El marit i pare dels desapareguts, David McKean, ha explicat al ‘The Washington Post’ que «es van allunyar més del que podien controlar i no van poder tornar». Una persona va alertar la policia que dues persones a bord d’una canoa estaven mirant sense èxit de tornar a la costa. Les autoritats van recuperar poc després la canoa. En el moment de la desaparició bufaven vents de fins a 50 quilòmetres per hora amb onades de gairebé un metre.

Maeve era vida

Per la seva banda, Kathleen Kennedy Townsend, filla de Robert F. Kennedy, ha emès un comunicat en el qual lamenta la pèrdua i parla de la seva filla i net: «Maeve era vida. Sempre sabies quan era al teu costat. El seu somriure era fort, descarat i contagiós. Ho feia tot amb plenitud i tot el seu cor. Gideon com la seva mare, era una esportista que estimava el futbol, el golf i córrer. Cuidava els seus pares de les maneres més extraordinàries. Li agradaven les endevinalles, les matemàtiques, els escacs i les aventures», ha recordat.

Són, amb aquesta, nombroses les pèrdues dramàtiques en aquest clan. Un historial que semblava tenir suficient amb els dos atemptats que van acabar amb la vida de dos germans: John F. Kennedy va patir un atemptat que va marcar la història dels Estats Units i va acabar amb un somni. Va ser mentre viatjava en un cotxe descobert durant la seva visita oficial a Dallas. Anava acompanyat al vehicle per la seva dona, Jacqueline Kennedy, i pel Governador de Texas, John Connaly, i la seva dona, Nellie. El 35è president dels Estats Units tenia 46 anys quan la bala disparada per Lee Harvey Oswald va acabar amb la seva vida. Un altre tret acabaria amb la vida, cinc anys després, el 1968, de Robert F. Kennedy. Va ser durant la campanya a les primàries de Califòrnia. El candidat demòcrata acabava de fer un triomfal discurs a l’hotel Ambassador de Los Angeles, que el postulava com a ferm candidat a guanyar les primàries del seu partit de cara a les següents eleccions presidencials. Tenia 42 anys.

Aquests dos luctuosos assassinats van marcar una família poderosa i ambiciosa per sempre, però en els més de quatre decennis que han passat des d’aleshores, els Kennedy han continuat sumant morts inesperades 

El juliol del 1969, un altre germà, en aquest cas Ted Kennedy, va tenir un accident d’automòbil en el qual va morir Marie Jo Kopechne, de 28 anys. Segons la seva versió, ell va intentar salvar-la, però l’escàndol d’aquesta mort, que va denunciar 10 hores després d’haver ocorregut l’accident, el va perseguir la resta de la seva vida i a la llarga va frustrar la seva pròpia cursa cap a la Casa Blanca. Va morir als 77 anys d’un tumor cerebral. El 1984, David Kennedy, un fill de Robert, va morir als 28 anys a causa d’una sobredosi de drogues a Palm Beach, Florida. I el 1997 un altre dels seus fills, Michael, va morir en un accident mentre esquiava a les pistes d’Aspen (Colorado). Tenia 39 anys.

La jove promesa

El 1999 John Kennedy Jr., fill del president assassinat i de Jacqueline Kennedy, la seva dona Carolyn i la seva cunyada van morir a l’estavellar-se l’avioneta  que pilotava John davant les costes de l’exclusiva Martha’s Vineyard, a Massachusetts. Tots tres viatjaven camí del casament d’una cosina del que s’havia convertit en la nova esperança de la família Kennedy per a un futur polític, tot i que el jove, que tenia llavors 38 anys, semblava haver inclinat els seus gustos cap a la informació i editava una revista política.

El 2011 va morir Kara Kennedy, filla del senador Edward M. Kennedy i neboda de Robert i John. Tenia 51 anys i va tenir un atac al cor mentre entrenava en un gimnàs a Washington. El 2012, la dona de Robert Kennedy Jr. (fill de Robert F. Kennedy), Mary Richardson, es va suïcidar als 52 anys enmig del seu procés de separació i de la batalla per la custòdia dels seus fills. El seu cos es va trobar en un graner darrere casa seva a Bedford (Nova York). El 2018, va morir d’un atac de cor als 63 anys Christopher Kennedy Lawford, nebot de John Fitzegaral Kennedy i fill de la seva germana Patricia i l’actor Peter Lawford.

Notícies relacionades

L’any passat, a l’agost, una altra neta de Robert F. Kennedy, Saoirse Kennedy Hill, va morir als 22 anys com a resultat d’una presumpta sobredosi accidental de drogues. 

 

Temes:

Kennedy