GRAVACIÓ EN BENEFICI DE CÀRITAS

'Resistiré', l'himne coral d'artistes contra el coronavirus

Nombrosos cantants s'apunten a una versió de l'emblemàtica cançó del Dúo Dinámico

zentauroepp52998194 gente200401191849

zentauroepp52998194 gente200401191849

3
Es llegeix en minuts
Efe

‘Resistiré’, del Dúo Dinámico, es consolida dia rere dia com l’himne oficiós del confinament per la pandèmia de coronavirus i, mentre augmenten exponencialment les seves reproduccions, creix també el nombre de versions que inunden les xarxes, l’última a càrrec d’un bon grapat de figures.

David Bisbal, Melendi, Manuel Carrasco, Rozalén, Vanesa Martín i Álvaro Soler són alguns dels més de 50 talents, entre intèrprets i músics, compromesos amb aquesta iniciativa de Cadena 100 en benefici de Càritas i produïda per Pablo Cebrián.

A la causa s’hi han unit també India Martínez, Andrés Suárez, José Mercé, Álex Ubago, Andrés (Dvicio), Blas Cantó, Mikel Erentxun, Pastora Soler, Carlos Baute, Conchita, David Otero, David Summers, Despistaos, Diana Navarro, Ele, Georgina, Iván (Efecto Pasillo), Josemi Carmona, Nil Moliner, Pedro Guerra, Pitingo, Rosana, Rulo, Sofía Ellar i Susana (Efecte Mariposa).

Rècord de reproduccions en l’original

I és que la gravació original del Dúo Dinámico ha augmentat les seves escoltes a Spotify en més d’un 435% des del 15 de març, quan van començar a viralitzar-se vídeos que la utilitzaven durant l’aplaudiment sanitari com a cançó d’ànim col·lectiu.

«La seva lletra és, paraula rere paraula, el que se sent en la lluita per la vida», va corroborar a Efe el seu coautor Manolo de la Calva, que va tenir la idea de la seva creació després d’haver escoltat una entrevista a l’escriptor Camilo José Cela en la qual el Nobel va pronunciar la frase «el que resisteix... gana».

Des d’aleshores són cada vegada més les versions que surten a la llum pública en aquests dies de confinament i fàstic. De fet, la de Cadena 100 és la tercera reinterpretació que un mitjà de comunicació posa en circulació amb músics famosos, alguns dels quals han participat en totes.

Rozalén, ple en les versions

És el cas de Rozalén, present també en el vídeo que va ferel programa ‘Late motiv’, presentat per Andreu Buenafuente en #0. Com a novetat, la lletra es va modificar per adaptar-la encara més a aquests temps i introduir un toc d’humor.

«Resistiré este confinamiento / y no saldré para no contagiar y no joder / y aunque la puerta me mire y me tiente / soportaré este confinamiento con mi rollo de papel», canten artistes com Edurne, Vega, Coque Malla, Muchachito i Ismael Serrano.

El cantautor també va ajudar aquesta setmana a donar vida a l’enèsima versió que el programa ‘El intermedio’ de La Sexta feia de ‘Resistiré’, aquesta vegada juntament amb altres primers espases, com ara Joan Manuel Serrat, Ana Belén, Víctor Manuel i el mateix Gran Wyoming.

Amb ells, José Mercé, Carlos Tarque (M-Clan), Sole Giménez, Niña Pastori, Eva Amaral i Jesús Cifuentes (Celtas Cortos), tots en una versió ‘a cappella’ en la qual, efectivament, tornava a estar Rozalén.

Notícies relacionades

De l’influx del tema coescrit pel periodista esportiu Carlos Toro no s’ha escapat ni la veterana banda madrilenya de punk Boikot, que va aportar un toc ‘swing’ i ‘ska’ a la seva interpretació, ni tampoc la societat anònima que va contribuir a posar-la de nou en circulació i que ha viralitzat curioses versions d’aquest ‘Resistiré’ entre hipermercats, clíniques i residències de persones grans.

Han cedit els drets

Mentrestant, el Dúo Dinámico ha cedit a la Comunitat de Madrid els drets de la cançó per a anuncis publicitaris, un gest solidari que la presidenta Isabel Díaz Ayuso ha celebrat a Twitter, on, per cert, comença a agafar força una altra cançó com a himne del confinament, ‘Quién me ha robado el mes de abril’, de Joaquín Sabina.