A 'VANITY FAIR'

Rachel Valdés, la nòvia d'Alejandro Sanz: «És empàtic i humil. ¡Molt noble!»

Una de les dones més buscades del moment, l'artista cubana que surt amb el cantant parla de la seva relació i de la seva dura infància a Cuba

19/03/2020 Rachel Valdés, novia de Alejandro Sanz

19/03/2020 Rachel Valdés, novia de Alejandro Sanz / VANITY FAIR (Europa Press)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rachel Valdés, una de les dones més buscades del moment des que el setembre passat va transcendir que era la nova parella d’Alejandro Sanz, ha obert les portes del seu estudi a Madrid a la revista ‘Vanity Fair’ per esplaiar-se sobre la seva relació amb el cantant madrileny, com el va conèixer, qui els va presentar, com és de veritat en la intimitat: «El vaig conèixer fa un temps a través d’uns amics a Miami. És gran com a persona i com a artista. És empàtic i humil. ¡Molt noble!».

En el reportatge del pròxim número d’abril, Valdés repassa també la seva dura infància a Cuba –on la seva mare es privava de menjar perquè ella mengés i on no va tenir una nina fins als 7 anys–, i la seva feina com un dels exponents de les avantguardes artístiques de l’illa: ha exposat pintures, aquarel·les, escultures, fotos i instal·lacions. El seu fort és crear «nous paisatges, llimbs, llocs místics, i aparentment infinits».

Vocació primerenca

Rachel Valdés Camejo va néixer a l’Havana fa 29 anys, però suggereix a la revista que prefereix que li’n posin 30: «M’agrada veure’m madura», assegura la nòvia del cantant del ‘Corazón partío’, de 51. Ha viscut molt ràpid. Es va presentar de petita a un concurs de pintura al seu barri i es va emportar el premi retratant Fidel Castro: «¡El vaig guanyar! A més de la nina, em van donar roba, sabates... Allà vaig pensar: ‘¡Això de ser artista no està gens malament’».

Després de graduar-se en Pintura per l’Acadèmia Nacional de Belles Arts de l’Havana, la bonica jove de blanquíssim somriure i quilomètriques cames (fa 1,78 metres, 5 centímetres més que el seu nòvio) va arribar a Barcelona amb 20 anys i una beca per continuar estudiant gràcies a «uns col·leccionistes que havien viatjat Cuba». Durant els 5 anys que va estar a la capital catalana es va casar amb un important advocat català i representant legal de futbolistes, amb qui va tenir el seu fill, Max, de 5 anys. Igual com els seus pares –els dos informàtics–, es va acabar divorciant. 

Rachel Valdés, amb vestit d’Adolfo Domínguez.

Entre l’Havana, Barcelona i Madrid

Valdés té ara un estudi a Madrid –on s’ha fet l’entrevista, però viatja assíduament a Barcelona, on disposa d’un apartament que utilitza cada vegada que ve a visitar el seu fill. No obstant, el seu estudi principal és a l’Havana, en una casa senyorial ubicada a El Vedado, un dels barris de més esplendor de la ciutat. A l’Havana es retroba amb la seva família, i amb les seves amigues, entre d’altres, l’actriu Ana de Armas, de qui diu: «L’admiro. Té un talent increïble». A la nova noia Bond la va conèixer gràcies a uns amics, igual que Alejandro Sanz.

Notícies relacionades

Van ser uns amics en comú de Miami els que li van presentar Sanz, fins l’estiu passat casat amb Raquel Perera, i amb qui té dos fills en comú, Dylan Alma. I, tot i que no vol parlar gaire del cantant, explica que «la seva música sempre ha sigut un referent» per a ella, que no es defineix com a mitòmana. D’entre tot el seu repertori, ‘Cuando nadie me ve’ és la seva cançó favorita («Això no ho sap ningú. ¡Ni ell!»). Com a persona, Rachel diu que Alejandro Sanz és «gran com a artista i persona. És empàtic, humil i molt noble». Com a cantant, «és un gran artista. Tenir aquesta capacitat de transmetre una cosa tan forta, com una bona cançó

 «Intento mantenir-me ordenada mentalment. Tinc els meus amics de tota la vida, la meva gent, i soc molt natural. Notes que hi ha persones que pregunten de tant en tant o se t’acosten més, però no és un ‘big deal’. És una cosa que té a veure amb la meva relació, però jo continuo sent la mateixa. No vull que res em canviï», se sincera Valdés.