EXCESSOS A HOLLYWOOD

Una nit «atroç» amb Tarantino per deixar la cocaïna

La cantautora Fiona Apple revela que es va apartar de la droga després d'una vetllada a casa del cineasta

zentauroepp20374950 singer fiona apple is seen in this police booking photo from200318194003

zentauroepp20374950 singer fiona apple is seen in this police booking photo from200318194003

2
Es llegeix en minuts

La cantautora nord-americana Fiona Apple ha revelat en una entrevista que va decidir deixar de consumir cocaïna després de passar una «nit atroç» a casa de Quentin Tarantino amb la seva llavors parella Paul Thomas Anderson, també cineasta.

Apple, que pròximament presentarà un nou àlbum, explica a la revista ‘The New Yorker’ que es va apartar d’aquesta droga després d’haver sentit Anderson i Tarantino «presumir» dels seus èxits durant tota una nit.

 «Tots els addictes s’haurien de tancar en una sala privada de projeccions amb Q.T. (Tarantino) i P.T.A. (Anderson) després de prendre cocaïna, i mai voldran tornar-ho a fer», ha dit entre bromes la intèrpret en una conversa amb l’escriptora Emily Nussbaum.

Quentin Tarantino, a Cannes, l’any passat. / AFP

La cantant també s’ha mostrat sincera sobre la seva relació de tres anys amb Anderson, al qual va conèixer el 1997, el mateix any en què el director de cine va saltar a la fama amb la pel·lícula ‘Boogie Nights’. Apple, de 42 anys, ha dit que la seva antiga parella era «fredament crític» i «despectiu», i ha descrit com a «dolorosa i caòtica» la seva relació amb Anderson, amb qui assegura que, fins a la seva experiència amb Tarantino, consumia cocaïna i èxtasi en moments de lleure.

Una cadira volant

Va ser el fort caràcter d’Anderson el que va complicar la relació sentimental, segons la cantant, que revela que va decidir quedar-se amb el seu pare després de la cerimònia dels Oscars del 1998, des que el seu llavors nòvio va llançar una cadira d’un costat a un altre d’una habitació després de l’esdeveniment.

Aquell any, Anderson estava nominat a l’Oscar al millor guió original, un guardó que finalment es van emportar Matt Damon Ben Affleck per ‘El indomable Will Hunting’. «En festes, li xiuxiuejava paraules molt dures a l'orella, dient que era una mala nòvia, mentre es comportava amb suavitat davant dels altres», diu l’article de ‘The New Yorker’, que afegeix que aquest comportament del cineasta la feia plorar en públic, cosa que ella creu el feia semblar inestable de cara al públic.

Paul Thomas Anderson era «fredament crític» i «despectiu», segons Fiona Apple.

Notícies relacionades

Tot i que a l’article la cantautora no admet obertament haver tingut un problema amb l’alcohol, també diu que durant anys bevia vodka tot sol fins a «perdre el coneixement», i que prenia un xarrup de la beguda cada vegada que passava per davant de l’armari. Assenyala, no obstant, que el seu primer pas cap a la sobrietat va ser reconèixer l’impuls de beure cada vegada que passava per davant de l’armari de les begudes.

El llançament del nou disc d’Apple no té encara una data concreta, mentre que Anderson s’està preparant per rodar la seva pròxima pel·lícula aquest any a Los Angeles.