Seguiment mèdic

Tom Hanks i la seva dona s'encomanen del coronavirus a Austràlia

L'actor ha informat que tant ell com Rita Wilson tenien símptomes i es van sotmetre a les proves per a Covid-19, i ara estan aïllats i amb tractament

20200312 480056 tomhankscoronaviruse 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

L’actor Tom Hanks ha confirmat que tant ell com la seva dona, Rita Wilson, han donat positiu al realitzar-se la prova del coronavirus, després de sentir diversos símptomes durant un viatge per Austràlia. Tant Hanks com la seva dona tenen 63 anys.

El mateix actor ha anunciat el diagnòstic en els seus perfils a les xarxes socials, des d’on ha assegurat que estaran aïllats i sota control mèdic, tal com exigeixen els protocols sanitaris, i ha promès que actualitzarà la informació sobre el seu estat de salut en els pròxims dies.

Van presentar els símptomes

«Hola gent. La Rita i jo som aquí a Austràlia. Ens sentíem una mica cansats, com si estiguéssim refredats i amb mal cos. La Rita tenia esgarrifances que anaven i venien. Febres lleus també», ha descrit Hanks en una publicació que va acompanyar d’una fotografia en què apareix un guant de làtex dipositat en un contenidor de material sanitari.

Aquest dimecres Austràlia ha confirmat 10 nous casos de coronavirus, amb un total de 122 fins ara.

L’anunci del conegut intèrpret ha arribat exactament al mateix temps que el president dels EUA, Donald Trump, es dirigia al país des de la Casa Blanca amb un missatge emès en horari de màxima audiència i en el que, entre altres mesures, va suspendre tots els vols de la Unió Europea als EUA durant 30 dies.

Segons l’actor, el matrimoni s’ha sotmès a la prova de detecció, «per fer les coses bé, que és el que cal en el món en aquest moment», i ha sigut quan han descobert que estaven infectats.

Aïllats i amb tractament

«Ara estem bé. ¿Què fem a continuació?», es pregunta. «Els funcionaris mèdics tenen protocols que s’han de seguir. Així que nosaltres, els Hanks, serem avaluats, observats i aïllats durant el temps que ho requereixi la salut i la seguretat públiques».

No obstant, Hanks ha promès que mantindrà el món informat, ja que és una de les primeres persones reconegudes del món de l’espectacle que dona a conèixer que pateix la malaltia del Covid-19.

Notícies relacionades

El matrimoni estava de viatge a Austràlia per participar en les tasques de producció de la pròxima cinta biogràfica sobre Elvis Presley que dirigirà Baz Luhrmann, en la qual Hanks actuarà com a representant de l’ídol musical.

Hollywood s’ha vist afectat pel coronavirus i, per exemple, l’estrena de l’última cinta de James Bond s’ha ajornat fins a la tardor, igual que el festival de música Coachella.