«ESTABLE I CONSCIENT»

La mare de Cristiano Ronaldo, hospitalitzada després de patir un ictus

Dolores Aveiro, de 65 anys, va revelar l'any passat que tornava a tenir càncer per segona vegada

zentauroepp52606270 aveiro200303121126

zentauroepp52606270 aveiro200303121126 / CSM via ZUMA Wire

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La mare de Cristiano Ronaldo ha patit un ictus aquesta matinada passada i està ingressada a la unitat de cures intensives de l’Hospital Doctor Nelio de Mendoça, a la ciutat portuguesa de Funchal, capital de Madeira, la seva illa natal.

Segons han informat mitjans lusitans, Dolores Aveiro, de 65 anys i mare de quatre fills, es troba «estable i conscient», si bé després d’un vessament cerebral és fonamental l’evolució de les següents hores.

Dolores Aveiro va ingressar a l’hospital a les cinc d’aquesta matinada, i en les pròximes hores ha de sotmetre’s a diverses proves per avaluar el seu estat així com possibles seqüeles derivades de l’«accident cerebrovascular isquèmic, causat per un coàgul de sang que li obstruïa un vas sanguini del cervell», informa la premsa local.

Càncer de mama

A principis de l’any passat, la mare del jugador de la Juventus va revelar que s’enfrontava de nou al càncer. La dona havia superat un càncer de mama del qual va ser diagnosticada el 2007, però el febrer de l’any passat, abans d’un viatge a Itàlia per reunir-se amb l’exjugador del Madrid i celebrar en família el seu 35è aniversari, va informar dels seus nous problemes de salut.

En una televisió portuguesa va explicar que l’havien hagut d’operar de l’altre pit, a més de sotmetre’s a radioteràpia. «Ara lluito per la meva vida», va dir llavors.

Molt popular a Instagram

La mare de Cristiano Ronaldo s’ha convertit en un personatge gairebé tan popular com el seu fill futbolista. Supera els dos milions de seguidors en el seu perfil d’Instagram, on li encanta posar a tots els hotels on viatja, mostrar les seves receptes favorites i les seves reunions familiars: amb els seus fills, la seva nora, Georgina Rodríguez, i amb tots els seus nets. Ella és el puntal d’un clan que sap el que és el patiment i les penúries econòmiques, i també la glòria i la fortuna gràcies a l’èxit de Cristiano.

Mare coratge

Ella mateixa va explicar a les seves memòries, ‘Madre coraje’, publicades el 2014, la cruesa de l’hospici on va créixer i l’alcoholisme del seu marit i pare de CristianoJosé Dinis Aveiro (jardiner municipal a Funchal). L’escrivà de l’obra, Paulo Sousa Costa, va sintetitzar així la protagonista de l’obra: «Una dona guerrera, de caràcter fort, a qui el patiment mai li va apagar l’esperança». Segons les seves paraules, «va passar per molt per donar educació i menjar als fills».

Notícies relacionades

Va ser la mateixa Dolores que va recollir el seu net [Ronaldo Jr.] en una clínica de Florida, mentre el davanter era al Mundial de Sud-àfrica del 2010. Ella va explicar així com Ronaldo li va anunciar que seria àvia: «Tindré un fill i vull que siguis la que m’ajudi a educar-lo i donar-li amor, com sempre has fet amb mi i amb els meus germans».

A més del seu benjamí –i nina dels seus ulls– Ronaldo (35), Dolores és mare d’Elma  (46); d’Hugo  (45), a qui Cristiano va treure de les drogues i actualment és el mànager del museu que el futbolista té a Madeira, i de Kátia Aveiro (43). Aquesta última és la més coneguda a Espanya, ja que el 2014 va participar en el ‘reality’ de ‘Supervivientes’. Kátia és cantant (té sis discos al mercat), a més d’«empresària i ‘influencer’« com ella mateixa es defineix a Instagram.