ESTRENA 'CREMA LA NIT'

Alfred canta a les Falles (però no fa la seva banda sonora)

El cantant ha estrenat 'Crema la nit', el tema que va compondre després de visitar València en la seva setmana gran del 2019 i en què col·labora Txarango

Polèmica per un tuit seu que va convertir el tema en «banda sonora» de les festes i un teletip que anunciava que sonaria en les mascletades

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Alfred García va esprémer al màxim les Falles 2019. Va vibrar a primera fila del balcó de l’Ajuntament de València en una ‘mascletà’, va presenciar la ‘cremà’ de la falla municipal, va sortir de festa per la ciutat i, una d’aquelles matinades, ja de tornada a l’hotel, segons ell mateix va revelar, va escriure un tema inspirat en la setmana gran de la capital valenciana.

Aquest ‘Crema la nit’, gravat amb Txarango, va aparèixer al novembre com a ‘bonus track’ en la reedició del seu disc ‘1016’ i està nominat als premis Enderrock que s’entreguen aquest dijous a Girona com a millor cançó de pop-rock en català.

Fa uns dies el mateix Alfred va estrenar el tema al Centre del Carme de València en un concert ‘secret’, amb el qual es va inaugurar una exposició del grafiter Escif i aquest cap de setmana passat el va incloure ja en el seu repertori en el concert que va oferir a La Marina de la ciutat amb Los 40 Principales.

Un tema polèmic

La intimista cançó del que va ser amb Amaia el representant d’Espanya al festival d’Eurovisió del 2018 no ha estat exempta de polèmica. El cantant la va batejar en un tuit com «la banda sonora de les Falles», una figura que no existeix, el mateix dia en què un teletip assegurava que sonaria abans de cada mascletà a la plaça de l’Ajuntament.

Hi va haver queixes a les xarxes socials pel fet que això fos així i fins i tot crides al boicot, però Àpunt, la radiotelevisió pública valenciana, encarregada de punxar en aquells minuts d’espera, va aclarir que el contracte que té amb el consistori especifica que han de ser artistes valencians els que sonin abans de casa tret.

En la llista de reproducció hi ha quatre temes fixos ‘El faller’, ‘València’, la versió de ‘València en falles’ de Bajoqueta Rock i ‘Sóc mediterrani’ de Seguredad Social, i es van incorporant altres temes segons el dia.

La melmelada de Ricky Martin

Notícies relacionades

Abans que es fes pública aquesta decisió, el ja exregidor de Festes Pere Fuset (va dimitir dies després perquè està processat per la mort d’un treballador que muntava unes grades per a un concert), va qualificar les crides al boicot de «‘fake news’ xenòfobes», atribuïnt-les al fet que Alfred sigui català.

Va apuntar també irònicament que es podia haver dit que «la cançó oficial de les Falles era una de Ricky Martin anomenada ‘Mermelada i bunyols, perreo per a tots’, va criticar que no s’hagués contrastat amb l’ajuntament i va assegurar que el fet que Alfred en parlés com la «banda sonora» era simplement un «eslògan comercial» del cantant.