CONFERÈNCIA DE VIATGES ECO

El duc de Sussex, de tornada al Regne Unit: «Digueu-me només Enric»

El príncep encara els seus últims actes públics com a representant de la corona britànica, de la qual ell i Meghan es desvincularan del tot el 31 de març

52494293 60

52494293 60 / ANDREW MILLIGAN (AFP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El compte enrere per als ducs de Sussex ja ha començat. El pròxim 31 de març deixaran de representar la monarquia britànica. Però, abans, encara queden alguns actes oficials amb què complir; concretament, el seu últim compromís serà el 9 de març, al servei religiós del Dia de la Mancomunitat de Nacions, que se celebrarà a l’abadia de Westminster, a Londres.

Però abans, aquest dimarts a la nit, el príncep Enric va tornar al Regne Unit per participar a Edimburg, Escòcia, en una conferència sobre els viatges sostenibles de Travalyst, una iniciativa eco que va presentar fa uns mesos. Després de les crítiques que va rebre aquest estiu per volar amb Meghan en vols privats, aquesta vegada ha arribat en vol regular i s’ha desplaçat amb tren fins a Edimburg.

Es tracta de la ‘tornada a casa’ del fill petit de Carles d’Anglaterra, de 35 anys,  després de marxar al Canadà fa unes quantes setmanes.

Tot i que el net d’Isabel II ja no utilitzarà la distinció de ‘Sa Altesa Reial’, després de l’1 d’abril continuarà sent príncep. No obstant, abans del seu discurs, aquest dimecres, l’organitzador de la conferència, Ayesha Hazarika, exassessor laborista i locutor, ha explicat als delegats: «Ha deixat clar que tots li hem de dir Enric. Llavors, dames i cavallers, donin-li una gran benvinguda escocesa a Enric».

Ha tornat sol, sense la seva dona, Meghan Markle, ni el petit Archie, que segueixen a la seva residència de Vancouver. Se suposa que la família es reunirà de nou al Regne Unit el pròxim 5 de març, quan els ducs tenen programat un acte conjunt. 

Últims actes

Notícies relacionades

Abans, el pròxim 28 de febrer, Enric participarà en la gravació del single ‘Unbroken’, juntament amb el cor de la Fundació Invictus i Bon Jovi; això serà als mítics estudis d’Abbey Road, al nord de Londres, on els Beatles van gravar 11 dels seus 13 àlbums. Després assistirà amb Meghana la gala dels premis de la Fundació Endeavour. El 6 de març, Enric obrirà la Silverstone UK Experience. El dia 7, amb la seva dona, assistirà al Mountbatten Festival of Music. El 8 de març, el Dia de la Dona, Meghan té un acte en solitari programat. Finalment, l’acte final com a ‘royals’ arribarà el 9, amb la missa pel Dia de la Commonwealth, que reunirà tota la família reial.

Després d’aquests últims compromisos els ducs seran lliures, podran disfrutar d’una nova independència econòmica i viure a cavall del Regne Unit i el Canadà.