DENÚNCIES PER TREBALL INFANTIL

Clooney, trist per les acusacions contra Nespresso

La firma assegura que ha frenat les compres de cafè a Guatemala fins que s'investigui si es fa servir treball infantil

lmmarco46927824 actor  executive producer  and director george clooney speak200226144248

lmmarco46927824 actor executive producer and director george clooney speak200226144248 / LUCY NICHOLSON

1
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

«‘Nespresso, ¡what else!’». Així acaben sempre els anuncis amb George Clooney de protagonista de la marca cafetera. La seva imatge ha cobert fins i tot edificis sencers en lones publicitàries. I no hi ha aeroport on no aparegui com el senyor ambaixador de la marca que té la seu principal a Suïssa. L’actor ha guanyat uns 37 milions d’euros per les successives campanyes; l’última, gravada a Madrid i Navalcarnero fa uns mesos. Però ara a l’actor està a l’ull de l’huracà i molest per les acusacions que asseguren que Nespresso ha obtingut el seu cafè d’una manera no tan ètica com defensa, almenys a Guatemala, el desè productor de cafè del món. 

«Soc plenament conscient dels complexos problemes relacionats amb l’agricultura i el treball infantil i clarament aquesta companyia encara tenen feina per fer. I aquesta feina es farà», ha assegurat Clooney en un comunicat. Tot després que la cadena britànica Channel 4 anunciï un reportatge que denuncia l’explotació infantil a les plantacions cafeteres de Guatemala.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la companyia assegura que està investigant aquestes acusacions. «Hem frenat immediatament les compres de cafè de totes les granges de la regió i no reprendrem les compres fins que puguem investigar i assegurar-nos que no s’està utilitzant el treball infantil», ha assegurat per la seva banda el director executiu de Nespresso, Guillaume Le Cunff.

Una investigació de la Fundació Thomson Reuters el desembre passat va descobrir que cafè produït en plantacions en règim de semiesclavitud tenia com a destinatari grans marques com ara Nespresso i la nord-americana Starbucks. Clooney, per cert, ha estat aquests dies a l’illa de La Palma rodant escenes de la seva nova pel·lícula, un film de ciència-ficció per a Netflix.