A LA VENDA A L'OCTUBRE

Natalie Portman debutarà com a escriptora amb un llibre infantil

L'actriu actualitza tres faules clàssiques emfatitzant aspectes com la inclusivitat i l'humor

portmancuentista

portmancuentista

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’actriu Natalie Portman debutarà com a escriptora amb el llibre infantil ‘Natalie Portman’s Fables’, que reinterpretarà en clau moderna algunes faules clàssiques.

«Estic molt emocionada d’anunciar que el meu nou llibre de faules reimaginades serà a les botigues el 20 d’octubre», va escriure l’artista en el seu perfil oficial d’Instagram, on té 6,3 milions de seguidors.

Portman va acompanyar aquest missatge amb una imatge de la portada d’un llibre que actualitzarà la història de tres faules clàssiques emfatitzant aspectes com la inclusivitat i l’humor i al costat d’il·lustracions de Janna Mattia.

En un comunicat divulgat la setmana passada per l’editorial Macmillan Publishers, l’actriu i ara escriptora va assegurar que llegir és «una de les primeres maneres de començar a practicar l’empatia».

«Sentim pels personatges el mateix que sentim per nosaltres mateixos o pels nostres propis amics. Aquests contes clàssics tenen grans missatges (el treball dur té els seus fruits, la perseverança i el valor s’imposen a la supèrbia i les presses, l’abundància pot ser perillosa), però espero que se sentin com grans històries que vulguem llegir una vegada i una altra», va dir.

Tres històries clàssiques

‘La llebre i la tortuga’, ‘Els tres porquets’ i ‘El ratolí de camp i el ratolí de ciutat’ són les tres narracions escollides per Portman, que en el seu llibre inclou com a novetat, per exemple, missatges ecologistes i a favor de protegir el medi ambient.

Guanyadora de l’estatueta a la millor actriu per ‘Cigne negre’ (2010), Portman va ser una de les protagonistes dels últims Oscar, però no per ser nominada, sinó pel seu vestit, que incloïa brodats els noms de realitzadores com Greta Gerwig (‘Mujercitas’) i Lulu Wang (‘The Farewell’) com a protesta per l’absència, una vegada més, de dones nominades en el premi a la millor direcció.

De cara al futur, Portman té previst tornar a la saga de ‘Thor’ de Marvel en la quarta pel·lícula, titulada ‘Thor: Love and thunder’ i que s’estrenarà el 2021.

Notícies relacionades

En la Comic-Con de San Diego (EUA) del 2019, Marvel va revelar que Portman tornarà a la saga probablement convertida en una versió femenina de Thor.

Per anunciar la seva tornada, Portman va pujar a l’escenari d’aquest macroesdeveniment de la cultura popular portant a la mà l’emblemàtic martell de Thor.