ACTOR COMPUNGIT

Ben Affleck: «El penediment més gran de la meva vida és haver-me divorciat de Jennifer Garner»

L'intèrpret se sincera en una entrevista per a 'The New York Times'

undefined45346853 file   in this nov  13  2017 file photo  ben affleck  a cast200219131711

undefined45346853 file in this nov 13 2017 file photo ben affleck a cast200219131711 / Chris Pizzello

3
Es llegeix en minuts

Amb motiu de la promoció del film ‘The way back’ (‘Camí de la llibertat’), Ben Affleck ha realitzat la seva entrevista més sincera amb ‘The New York Times’. L’actor ha parlat dels seus problemes amb l’alcohol durant els últims anys i sobre com li van arruïnar el seu matrimoni i la seva credibilitat professional.

Affleck es va casar amb Jennifer Garner el 2005 i tots dos són pares de tres fills: Violet, de 14 anys; Seraphina, d’11, i Samuel, de 7. Però a causa de les recaigudes de l’intèrpret i tots els problemes de la seva addicció, el matrimoni es va separar el 2017. Malgrat això, Garner sempre ha sigut el seu màxim suport, especialment pel que fa a mantenir-se sobri, i en el dia d’avui mantenen una bona relació d’amistat. Per això, no és estrany que Affleck hagi admès que el divorci ha sigut la pitjor decisió de la seva vida. «El penediment més gran de la meva vida és haver-me divorciat de Jennifer Garner», comença dient en l’entrevista.

«Vaig beure de manera relativament normal durant molt temps. El que va passar va ser que vaig començar a beure més i més quan el meu matrimoni s’estava enfonsant. Això va ser entre el 2015 i el 2016 i, per descomptat, va crear més problemes matrimonials», continua dient.

Durant aquell període, la parella va anunciar la seva separació, però van continuar vivint junts com un matrimoni fins al 2017, quan finalment van començar els tràmits del divorci. «No és particularment saludable per a mi obsessionar-me amb els fracassos i les recaigudes i flagel·lar-me per això. Certament, he comès errors. Certament, he fet coses de què em penedeixo. Però t’has d’aixecar, aprendre’n, aprendre’n una mica més i intentar tirar endavant», admet.

Grups d’autoajuda

Affeck va entrar en una clínica de desintoxicació el 2018 i des d’aleshores ha estat en tractaments i grups d’autoajuda. Si bé és cert que a l’octubre passat va tenir una recaiguda durant una festa de Halloween, l’actor va assegurar que havia sigut una cosa puntual i que no tornaria a passar. «La recaiguda és vergonyosa, òbviament. Desitjo que no em torni a passar. I desitjava que els meus fills no em veiessin a internet, així que Jen i jo vam fer tot el possible per abordar-ho i ser honestos», reflexiona després sobre la vergonya que va viure en aquells moments:

«La vergonya és realment tòxica. No hi ha cap subproducte positiu que en surti. És només una sensació tòxica i horrible de baixa autoestima i automenyspreu». Fa un parell d’anys, a Affleck li va arribar el guió de ‘The Batman’, la nova pel·lícula de superherois, però després del seu fracàs en la franquícia de DC a causa del seu problema amb l’alcohol i la gran pressió que va patir mentre va encarnar el personatge van fer que es fes enrere i deixar a Robert Pattinson el paper: «Vaig ensenyar el guió de ‘The Batman’ a uns amics i em van dir: ‘Crec que el guió és bo, però també crec que beuràs fins a morir si has de tornar a passar pel mateix una altra vegada’», un gran consell que va seguir al peu de la lletra i que li ha permès avançar tant a nivell personal com professional.

Notícies relacionades

«Les persones amb comportament compulsiu, com jo, tenen aquesta molèstia tot el temps i la intenten fer desaparèixer. Intentes sentir-te millor menjant o bevent, tenint sexe, jugant o comprant el que sigui. Però això acaba empitjorant la teva vida», reflexiona al final de l’entrevista. «Després comences a intentar amb més desesperació que la molèstia desaparegui i és quan comença el veritable dolor. I es converteix en un cercle viciós que no pots trencar. Això és almenys el que em va passar a mi. I vaig trigar molt temps, profundament i sense ni un bri de dubte, admetre’m a mi mateix que soc alcohòlic», finalitza.

 

Temes:

Ben Affleck