ENTREVISTA A 'VARIETY'

Taylor Swift revela que la seva mare té un tumor cerebral

La cantant, protagonista d'un documental que aquest dijous obre Sundance, travessa per un «difícil moment familiar», raó per la qual ha limitat els concerts de la seva gira 'Lover'

ARLINGTON, TX - APRIL 19:  Honoree Taylor Swift (L) accepts the Milestone Award from Andrea Swift onstage during the 50th Academy Of Country Music Awards at AT&T Stadium on April 19, 2015 in Arlington, Texas.  (Photo by Cooper Neill/Getty Images for dcp)

ARLINGTON, TX - APRIL 19: Honoree Taylor Swift (L) accepts the Milestone Award from Andrea Swift onstage during the 50th Academy Of Country Music Awards at AT&T Stadium on April 19, 2015 in Arlington, Texas. (Photo by Cooper Neill/Getty Images for dcp) / Cooper Neill (Getty Images North America)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

En una emotiva entrevista amb la revista ‘Variety’, Taylor Swift ha revelat que la seva mare té un tumor cerebral. Andrea Swift està rebent quimioteràpia per tractar-se el càncer de mama i ara, a més, els doctors li han detectat el tumor al cap.

Mentre filmava un documental sobre la seva vida, ‘Miss Americana’, el diagnòstic va empitjorar. «Estava en tractament quan van trobar un tumor cerebral. I els símptomes del que travessa una persona quan té un tumor cerebral no s’assemblen en res al que hem passat amb el seu càncer abans. Així que ha sigut un moment realment difícil per a nosaltres com a família», ha revelat la cantant, recentment declarada «artista de la dècada».

Andrea Finlay, la mare de Taylor, va començar la seva lluita contra el càncer el 2015, quan li va ser diagnosticat un càncer de mama. Després d’haver superat una primera batalla, Andrea va tornar a enfrontar-se a la malaltia fa aproximadament un any, quan va rebre la notícia que el seu càncer de mama havia tornat. 

Precisament va ser la salut de la seva mare un dels motius principals pels quals Swift ha limitat la seva pròxima gira, ‘Lover’; per exemple, als Estats Units només ha programat quatre concerts abans d’arribar a Europa, a finals d’estiu. «No sabem què passarà. No sabem quin tractament triarem. Simplement, ho anem fent sobre la marxa, ara per ara això és el que està passant a casa. Vull trobar una manera de fer les dues coses».

«Tothom estima la seva mare; tothom té una mare important» –aferma l’artista, de 30 anys, icona de tota una generació.  «Però per a mi ella és realment la força que em guia. Gairebé totes les decisions que prenc, en parlo primer amb ella. Òbviament va ser un gran problema parlar sobre la seva malaltia».

El seu documental obrirà Sundance

En el mateix reportatge, ‘Variety’ explica que el tractament del càncer d’Andrea Swift està documentat a ‘Taylor Swift: Miss Americana’, cinta produïda per Netflix, que s’estrenarà aquest dijous, 23 de gener, en l’obertura del Sundance Film Festival (a la plataforma en ‘streaming’ arribarà el dia 31).

No és la primera vegada que la mare de Taylor Swift té cabuda en la seva carrera artística. El 2009, li va dedicar la cançó ‘The Best Day’. Al seu nou àlbum, ‘Lover’ a més, aborda la incertesa pels problemes de salut de la seva mare a ‘Soon I’ll get better’.

Notícies relacionades

Al documental que obrirà Sundance també s’aborden altres temes, com la seva enemistat amb Kanye West. No obstant, de la seva recent disputa amb Scooter Braun, sobre els drets de les seves cançons, no n’apareix ni un fotograma. Al marge de retratar com Swift ha aconseguit la fama global, el documental de Lana Wilson, que gradualment, i de vegades de mala gana, la cantant ha despertat políticament i s’ha convertit en activista contrària als republicans i al president Trump i, al seu torn, en defensora i estendard feminista i de la comunitat LGBTQ.

El documental manlleva el títol d’una cançó de l’últim àlbum de Swift, ‘Miss Americana & the Heartbreak Prince’, que és un tema de protesta. Tota la lletra és una metàfora de com l’estrella va créixer com una patriota sense queixar-se i ha hagut d’abandonar la seva ingenuïtat per culpa de Trump.

Temes:

Taylor Swift