RECONVERTIT AL CRISTIANISME

Kanye West, de raper a predicador

El marit de Kim Kardashian vol llançar-se a una gira mundial amb els seus sermons musicals

lmmarco51643230 gente kanye west instagram200108141310

lmmarco51643230 gente kanye west instagram200108141310

3
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

Després de la seva conversió al cristianisme, el raper Kanye West, el marit de Kim Kardashian, s’ha fet un propòsit seriós aquest any: exercir molt més la seva faceta de predicador i propagar els seus sermons ‘cool’ a la seva glòria per tot el món. Segons ha anunciat el portal ‘TMZ’ amb un fotomuntatge en què West apareix amb una creu al pit i uns devots darrere, té planejat bolcar-se a un ‘tour’ mundial aquest 2020.

La intenció és internacionalitzar els seus ja cèlebres serveis dominicals i compartir els seus ensenyaments i inquietuds en diversos punts del planeta. Es tracta sens dubte d’un «projecte ambiciós» que, segons informa ‘TMZ’, començaria amb una sèrie de recitals espirituals en diferents països de l’Àfrica. Després seguiria per Europa. El raper, que acostuma a preparar les seves fotos a Instagram amb missatges com ‘God is good’ (Déu és bo), està promocionant el seu disc ‘Jesus is king’.

I és que des de fa uns anys la religió s’ha convertit en un element de summa importància en la vida del músic, productor i dissenyador nascut a Atlanta (Georgina) fa 42 anys. Va començar amb els sermons a la seva casa de Los Angeles, al jardí de la seva immensa mansió de Hidden Hills, valorada en 60 milions de dòlars; després van ser part d’una gira per diverses ciutats que alguns testimonis directes consideren promocional en tota la regla. «Això és el més semblant a una actuació musical d’alta volada disfressada de religiosa», ha explicat algun assistent.

Són trobades a les quals s’assisteix prèvia invitació i s’hi fa acompanyar per un cor gòspel en el qual tots els seus components vesteixen de blanc. És el mateix cor amb què ha gravat el seu últim disc, ‘Jesus is born’, ple de referències bíbliques, i amb el qual anuncia una pel·lícula en 3D. Entorn d’això, en lloc de sotanes negres, hi ha samarretes, dessuadores, gorres, motxilles i mitjons sota la firma registrada Sunday Service. Diversos mitjans asseguren fins i tot que el músic, que té trastorn bipolar, ja no està interessat a fer gires musicals amb els seus músics habituals. 

Desencantat també dels seus coquetejos amb la política –«em vaig sentir utilitzat per Donald Trump»–, l’intèrpret de hip-hop i empresari de moda amb la firma Yeezy diu haver trobat en la fe una manera de deixar enrere els molts problemes que li han complicat la vida en el passat. «La religió és una bona alternativa als opiacis», sol predicar. «La luxúria era un altre d’aquests problemes», afegeix. En aquest sentit, s’ha tornat un marit molt més conservador, que mira amb altres ulls la seva dona, l'exuberant Kim Kardashian: «Sento que acabo de completar una transició en la qual he passat de ser un raper que mira totes les dones a ser un home que mira la seva dona i es pregunta per què necessita ella anar ensenyant el cos d’aquesta manera a tothom. Per a mi una cotilla ara és roba interior».

De fet, en l’última temporada del ‘reality’ ‘Las Kardashian’ s’aborda la qüestió de la gelosia. Un dels episodis recull una discussió de parella sobre el vestit excessivament ajustat que va portar Kim Kardashian a la gala del MET, celebrada el maig passat. El dissenyador Thierry Mugler, retirat des de feia dues dècades, va crear un vestit hipercenyit color ‘nude’ especialment per a ella, que va estar pendent de la seva confecció durant mesos. Volia causa impacte, com sempre. I la seva imatge va aparèixer a tot el món. 

Notícies relacionades

«Ets la meva dona i m’afecta quan surts massa sexi a les fotos», insistia West, i Kardashian, empresària al cap i a la fi, concloïa llavors: «Tu em vas ajudar des del principi a construir aquesta imatge de persona sexi i segura de si mateixa. I només perquè ara mateix estiguis en un viatge espiritual que t’està transformant com a persona no significa que jo hagi de ser al mateix lloc amb tu».

Kim, de tota manera, no va tenir objeccions, a batejar-se juntament amb tres dels seus quatre fills durant el seu viatge a Armènia, país de la seva família paterna, a principis d’octubre passat. La més gran dels germans, North West, ja havia sigut batejada el 2015 quan ella i els seus pares van viatjar a Jerusalem.