PREMI ESTRELLA EMERGENT

Vestidàs i discurs de Rosalía als Billboard Women in Music

«Vaig néixer a Barcelona en una família molt matriarcal», diu l'artista

lmmarco51355999 rosalia arrives on the red carpet for the  billboard women i191213165236

lmmarco51355999 rosalia arrives on the red carpet for the billboard women i191213165236 / MIKE BLAKE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de finalitzar la seva gira mundial amb dos concerts a Barcelona i un altre a Madrid, Rosalía ha viatjat a Los Angeles per assistir als Billboard Women in Music, uns guardons l’objectiu dels quals és destacar el treball de les dones en la indústria de la música i on no podia faltar la cantant de Sant Esteve de Sesrovires per tancar un any «que ha sigut inoblidable». Rosalía ha compartit ‘photocall’ amb artistes internacionals com Taylor Swift, que celebrava el seu 30è aniversari, o Alicia Keys. Rosalía rebia el premi a Estrella Emergent. Per a la cita Rosalía va triar un disseny de tall avantguardista, una creació d’Alta Costura del dissenyador italià Antonio Grimaldi. Un vestit de color blanc que juga amb la superposició de capes.

Demanant disculpes pel seu anglès, i intercanviant alguna paraula en espanyol quan no trobava la traducció correcta, Rosalía va agrair el premi a totes les dones que l’havien ajudat a arribar fins aquest escenari: des de la seva amiga (i protagonista de la sèrie ‘Euphoria’) Hunter Schafer a la seva inseparable germana Pili, passant pel seu mànager Rebeca León i, per descomptat, a la seva mare Pilar, a la qui va dedicar gran part d’un discurs que va començar al més pur estil Penélope Cruz als Oscar.

«Vaig néixer a Barcelona en una família molt matriarcal. Hi havia moltes dones fortes en la meva família. La meva mare per exemple feia moltes coses alhora, no vaig saber mai com s’ho feia. Després la meva germana, amb qui d’adolescents jugàvem a vestir-nos i a crear ‘looks’ molt bojos que després ens posàvem per fer-nos fotos. Honestament, no estic gaire orgullosa de gaires d’aquests ‘looks’, però bé, aquesta és una altra història», continuava davant un auditori internacional.

De Lola Flores a Janis Joplin

«La meva mànager Rebeca també és molt important . Des de fa dos anys és una figura clau per a mi. Juntes volíem crear un equip compost només per dones, això era essencial per a nosaltres. No podríem haver fet tot això sense vosaltres», afirmava abans de nomenar totes i cadascuna de les dones que actualment formen part del seu equip.

«Quan tenia 15 anys i vaig entrar per primera vegada en un estudi de gravació les meves grans inspiracions sempre van ser dones. Des de Lola Flores a Janis Joplin, passant per Patti Smith. Però recordo que quan vaig arribar allà em va sorprendre veure que tot eren homes, des de l’enginyer de so al productor, passant pels músics. Que estava molt bé, ja m’enteneu, però em va xocar tant que des d’aleshores no he deixat de lluitar perquè sempre hi hagi el mateix número d’homes i de dones a l’estudi. Tan simple com a això». 

Notícies relacionades

«Som aquí gràcies a totes les dones que ens van obrir el camí abans que arribéssim nosaltres. I ara ens toca a nosaltres ser aquí per obrir camí a les que vindran», concloïa.

Rosalía pot estrenar l’any estrenant també casa. L’artista està buscant una vivenda a la part alta de Barcelona, amb espai i bones vistes sobre la ciutat. 

Temes:

Rosalía