TELÓ A DALT A LA SALA DEL PARAL·LEL

Una comèdia que satiritza la monarquia obre temporada al Barts

Daniela de Vecchi dirigeix 'Els reis de Shakespeare escriuen el discurs de Phillipe the Sixth'

zentauroepp49918406 gente obra phillipe the sixth190918191555

zentauroepp49918406 gente obra phillipe the sixth190918191555

1
Es llegeix en minuts

La comèdia ‘Els reis de Shakespeare escriuen el discurs de Phillipe the Sixth’ de la companyia LAminimAL obre aquest dimecres la nova temporada del Barts, la sala del Paral·lel barceloní. Només hi haurà cinc funcions, fins diumenge, dia 22. L’obra es va estrenar al Festival de Teatre Independent Festie, celebrat entre el 27 de desembre i el 13 de gener passats, nascut com a plataforma perquè les companyies emergents facin el salt a espais de gran format.

Notícies relacionades

Escrita per Albert Pijuan, dirigida per Daniela de Vecchi i interpretat per Eloi Benet, Cris Codina, Esperança Crespí, Carles Cruces i Toni Figuera, ‘Phillipe the Sixth’ descriu un episodi decisiu per al regnat del jove rei. Després de rebre l’herència enverinada del pare (corrupció i suport popular en retrocés), ha d’afegir un altre problema: una regió escocesa es declara insubmisa a l’autoritat monàrquica i l’intent de sufocar la revolta amb l’ús de la força no dona cap resultat, així que el consell d’assessors del sobirà convoca una reunió d’urgència per escriure el discurs més important en la vida del rei, un discurs extremament delicat.

La directora, Daniela de Vecchi, considera que l’obra suposa «una manera de revisar conceptes que tenim molt arrelats al nostre interior, però des d’un punt de partida de l’humor absurd i la mala llet, i també des de la tragicomèdia».

Temes:

Teatre