ACTRIU I EMPRESÀRIA

Cara Delevingne, una màquina de fer diners

És la maniquí més ben pagada del Regne Unit, tot i que s'ha abocat a la seva faceta com a actriu i empresària

lmmarco49695800 new york  new york   september 03  cara delevingne is seen i190906134744

lmmarco49695800 new york new york september 03 cara delevingne is seen i190906134744 / Gotham

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Curiós per a una dona que va baixar fa quatre anys de les passarel·les. Però sí, Cara Delevingne, als 27 anys, acaba de ser nomenada la model més ben pagada del Regne Unit després d’embutxacar-se més de 23 milions d’euros el 2018. És més del doble del que guanya la seva col·lega més propera, la també empresària Kate Moss, de 45 anys, i la que va ser àngel de Victoria’s Secret, Rosie Huntingon-Whiteley, de 32 anys, que va guanyar gairebé 9 milions. La jove serà portada del número d’octubre de l’‘Elle’ britànica. 

Tot això agafa Delevingne en plena carrera a Hollywood, on ha presentat la seva primera incursió a la petita pantalla amb ‘Carnival row’, la nova sèrie d’Amazon Prime Video que protagonitza juntament al també actor britànic Orlando Bloom i en què la seva interpretació de fada no està sent gaire ben valorada per la crítica. «Es limita a posar la mirada ‘acer blau’ de Ben Stiller a ‘Zoolander’», han escrit d’ella. Sense formació ni experiència prèvia, Delevingne va anunciar que deixava de desfilar per continuar provant sort en el cine el 2015. Com a carta de presentació mostrava el seu descarament en infinitat de sessions de fotos per a les principals capçaleres. I és que als 20 anys, Delevingne ja tenia el caixet de les grans supermodels dels 90.

Des del seu debut  a ‘Anna Karerina’ el 2013 passant per la superproducció francesa ‘Valerian y la ciudad de los mil planetas’, del 2017, de Luc Besson, la jove ha participat en una desena de pel·lícules, la majoria de les quals han passat sense pena ni glòria. 

Musa de Chanel

Les seves últimes grans aparicions relaciones amb la moda van anar de la mà de Chanel i en vida de Karl Lagerfeld: aquestes desfilades glamuroses al Gran Palais de París transformat. També ha sigut imatge de YSL, Burberry i Tag Heuer. Però, al marge dels seus treballs publicitaris com a model i la seva efímera incursió en la literatura amb la publicació de la seva novel·la ‘Mirror, mirror’ fa dos anys, és la seva companyia, Cara&Co, la que més beneficis li ha reportat. La va crear el 2013 i gestiona la propietat intel·lectual de la model: la seva imatge, el seu nom i les seves creacions.

Notícies relacionades

Segons el ‘Daily Mail’, l’últim any Delevingne ha guanyat més de 60.000 euros al dia a través de la seva empresa. A més, també guanya diners a través del negoci del seu pare, Harvey White Properties Ltd, dedicat principalment a la compravenda i lloguer d’immobles, on forma part del comitè de direcció, juntament amb la seva germana Chloe, que s’hi va unir només fa uns mesos.

Amb més de 43 milions de seguidors a Instagram, cada aparició seva desperta interès, com quan va aparèixer amb el cap rapat i pintat de color platejat a la Gala Met. S’ha convertit en un referent per al col·lectiu LGTBI com una icona de l’anomenat gènere fluid, el de persones que no s’identifiquen amb una sola identitat sexual i que se sent atreta sexualment per persones independentment del sexe que tinguin. De fet, el juny passat va ser guardonada pel seu compromís per lluitar contra el suïcidi entre els joves LGTBI. El seu discurs va ser molt aplaudit per les paraules que va dedicar a la seva parella, Ashley Benson, actriu de la sèrie ‘Pretty little liars’. «Ella és una de les persones que m’ajuden a estimar-me a mi mateixa quan més ho necessito. Ella em va mostrar quin és l’amor real i com acceptar-lo. T’estimo, Sprinkles», va acabar dient Delevingne, citant la intèrpret pel seu sobrenom. El diari ‘The Sun’ explicava aquest estiu que la parella s’havia casat en secret a Las Vegas.