PRESUMPTA AGRESSIÓ EL 2009

Els advocats de Ronaldo admeten el pagament de més de 335.000 euros a la presumpta víctima de violació

El document judicial assenyala que el futbolista reconeix haver donat aquesta quantitat a Kathryn Mayorga dins d'un acord de conciliació i confidencialitat

cristiano

cristiano / OSCAR DEL POZO (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els advocats del jugador de futbol del Juventus de Torí Cristiano Ronaldo han admès que van pagar 375.000 dòlars (més de 338.000 euros) a la dona que el va acusar d’haver-la violat el 2009 "per mantenir la confidencialitat" del cas, segons ha informat aquest dimarts la cadena de televisió CNN.

El document judicial revelat aquest dimarts per la CNN assenyala que Ronaldo ha reconegut haver pagat aquesta quantitat a Kathryn Mayorga dins d’un acord de conciliació i confidencialitat, després que la dona l’acusés d’haver-la agredit sexualment en un hotel de Las Vegas.

El futbolista portuguès, per la seva banda, ha defensat que la trobada entre tots dos, que va tenir lloc el juny del 2009, va ser consensuada.

Mayorga va presentar el 2018 en un tribunal de l’estat de Nevada una demanda per invalidar el pacte, a l’argumentar que l’equip legal de Cristiano Ronaldo va aprofitar el seu "fràgil estat emocional" per obligar-la a firmar-lo.

No obstant, els lletrats del futbolista van considerar que l’acord de confidencialitat entre tots dos impedeix els últims reclams de Mayorga, que inclouen al·legacions d’intents d’extorsió per part de Ronaldo, i van assegurar que la dona no va presentar prou proves per demostrar que manqués de la capacitat mental per acceptar els termes del pacte.

Després de la reclamació judicial presentada per la dona, la Policia de Las Vegas va anunciar que havia reobert la investigació sobre la presumpta violació, tot i que no s’han presentat càrrecs penals contra l’esportista.

El juliol d’aquest any, l’Oficina del Fiscal de Districte de La Vegas va anunciar que no presentarien càrrecs penals contra el futbolista, a l’assegurar que "el cas no podia provar-se més enllà d’un dubte raonable".

Notícies relacionades

D’acord als advocats de la presumpta víctima, Mayorga, que llavors tenia 24 anys i ara en té 34, se’n va anar temporalment dels EUA per allunyar-se de la polèmica.

El jugador, que ara milita en el Juventus de Torí (Itàlia), ha negat en repetides ocasions les acusacions de Mayorga.