NOVA TRAGÈDIA EN LA FAMOSA FAMÍLIA

La neta de Robert F. Kennedy mor d'una sobredosi en el complex familiar

Saoirse Kennedy Hill, de 22 anys, havia consumit metadona, segons un informe policial

La jove, que era voluntària en diverses causes socials, va confessar que va ser víctima d'una agressió sexual, per la qual cosa havia provat de suïcidar-se a l'institut

15647202806401

15647202806401

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La policia investiga la mort per possible sobredosi de Saoirse Kennedy Hill, neta de Robert F. Kennedy, el passat dijous a la tarda en el complex de la família a Hyannis Port, a Massachusetts, segons han informat persones properes a la família al ‘New York Times’. La policia local ha obert una investigació.

La jove, de 22 anys, era filla de Courtney Kennedy Hill, la cinquena dels 11 fills de Bobby Kennedy, que va ser fiscal general dels EUA i un dels consellers de més confiança del seu germà, el president John Fitzgerald Kennedy, assassinat a Texas el 1963, i la seva dona, Ethel Kennedy. Durant el passat curs va estar estudiant a la Universitat de Boston.

“Els nostres cors estan destrossats per la pèrdua de la nostra estimada Saoirse”, ha expressat en un comunicat la família. “La seva vida estava plena d’esperança, promesa i amor. Es preocupava profundament pels seus amics i familiars, sobretot per la seva mare, Courtney, el seu pare, Paul, la seva madrastra, Stephanie, i la seva àvia, Ethel”.

A la residència d’estiu familiar

Els equips d’emergència van ser alertats dijous a la tarda des de la casa a la costa que té la família a Hyannis. El complex residencial, que està valorat en 2,5 milions de dòlars, ha sigut propietat de diversos membres de la família Kennedy, inclòs el mort Edward M. Kennedy i l’avi de Saorise també. A la dècada dels 60 era la ‘Casa Blanca’ d’estiu del president JFK.

La casa residencial dels Kennedy a Hyannis Port, Massachusetts, on ha mort la neta de Bobby Kennedy. / AP / STEW MINE

Saoirse va ser traslladada des de la residència familiar fins a l’hospital Cape Cod. Però els metges no van poder fer res per salvar-la.

La seva àvia Ethel, de 91 anys, enfonsada, ha declarat: “El món és avui menys bonic que ahir”. “A Saoirse li apassionaven les causes dels drets humans i l’apoderament de les dones i li agradava participar en el voluntariat, treballar amb les comunitats indígenes per construir escoles a Mèxic”, detalla el comunicat dels Kennedy. “Ella va il·luminar les nostres vides amb el seu amor, les seves rialles i el seu esperit generós. L’estimarem i la trobarem a faltar per sempre”, conclou.

Saoirse Kenndy Hill, el juny del 2000, col·loca una rosa blanca a la tomba de JFK, al cementiri d’Arlington. / AP / HILLERY SMIT

La declaració va ser emesa per Brian Wright O’Connor, portaveu de l’oncle de Saorise, l’excongressista de Massachusetts Joseph P. Kennedy II.

Segons el diari local ‘Boston 25 News’, que cita una font policial, la noia va morir després de patir una sobredosi de drogues, concretament metadona. 

Notícies relacionades

La premsa també informa que la neta de Bobby Kennedy va ser vicepresidenta dels Demòcrates Universitaris a la Universitat de Boston, on estudiava comunicacions, i on també va ser portaveu de la conscienciació sobre la depressió i les malalties mentals. Ella mateixa va escriure en un article el 2016 per a ‘The Deerfield Scroll’, el diari d’un institut de Massachusetts, que va intentar suïcidar-se quan cursava el tercer curs allà. “La gent parla del càncer lliurement. ¿Per què és tan difícil parlar dels efectes de la depressió, els trastorns bipolars, l’ansietat, l’esquizofrènia...?”, deia.

Al mateix article també recordava que havia sigut víctima d’una agressió sexual per part d’“algú que coneixia i estimava”. “Vaig fer el pitjor que pot fer una víctima, i vaig fingir que no havia passat”, va escriure. “Tot això es va tornar massa i vaig intentar treure’m la vida”, va admetre.

Temes:

Drogues Kennedy