ESTRELLA SOLIDÀRIA

La Fundació Ricky Rubio impulsa el Projecte Luca per a nens amb càncer

El base oferirà recolzament motivacional a tres nens de Vall d'Hebron i els convidarà a un partit de l'NBA

20190712 445562 videorickyrubioprese2019071212402190 1 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola

Convençut que els petits gestos generen grans canvis, el jugador de l’NBA Ricky Rubio segueix impulsant projectes solidaris a través de la seva fundació, que va néixer en una de les seves últimes converses amb la seva mare, Tona, morta de càncer de pulmó el 2016. Així va néixer la Ricky Rubio Foundationi així arriba ara el Projecte Luca per a nens amb càncer, que presenta juntament amb l’Hospital Vall d’Hebron i el Departament de Salut de la Generalitat, al qual oferirà recolzament motivacional i l’oportunitat de poder veure un partit de l’NBA.

El Projecte Luca neix del cas concret deLuca de la Vega, un nen de 14 anys que ha superat un càncer, i que va conèixerRicky  en la primera etapa de la malaltia. Luca jugava a bàsquet a Mataró, en un equip que dirigia un antic entrenador seu, que va ser la persona que els va posar en contacte.  

La història de Ricky i Luca ha donat peu a un curt documental "Stronger Together" ("Junts, més forts"), dirigit per Álex Torres, en el qual s’explica aquesta història de sensibilitat i superació.  A través de missatges i trucades, Ricky va crear un vincle molt especial entre tots dos, fins que va donar forma al projecte de convidar el Luca i els seus pares a un partit de l’NBA, amb l’objectiu de donar-li forces en la lluita contra el càncer.

Tres nens més

"El càncer és una carrera molt complicada i és necessari tenir objectius positius i il·lusió", comenta Ricky. El pare del Luca assegura que la malaltia del seu fill hauria sigut molt més difícil sense l’ajuda de l’esportista del Masnou. “Ara ens toca tornar tot el que ens ha donat”, explica. ElLuca exercirà de mentor amb altres nens que es trobin en la seva mateixa situació, perquè aquests canviïn la paraula “malaltia” per “oportunitat” com va fer ell.

Ricky entrega al Luca una samarreta del seu nou equip, els Suns / efe / ENRIC FONTCUBERTA

El projecte ha seleccionat tres nens més,l’Erik, l’Onai el Kyle, pacients de Vall d’Hebron, que tindran també l’oportunitat d’anar als EUA a veure un partit de l’NBA. “En aquest projecte, el Luca tindrà molt protagonisme perquè ha passat per la mateixa experiència que ells. És un projecte que demostra que és important tenir al teu costat persones que t’estimin. Perquè entre tots som més forts i ho fem millor”, afirma l’esportista.

Futur a Phoenix

Notícies relacionades

La presentació es va fer poques hores després que Ricky hagi firmat el seu nou acord per tres anys amb els Phoenix Suns, després de dues temporades a Utah. “M’han ofert un gran protagonisme. És un projecte jove, amb algunes peces de veterans, d’un equip que està fent bé les coses i que és molt ambiciós pel grau de dificultat”.

Sobre la seva incorporació a la llista de la selecció per al Mundial de la Xina, Ricky ha explicat: “Hi ha algunes baixes (Pau Gasol, Ibaka, Mirotic, Sergio Rodríguez), però també un bloc que és important. De vegades penses que hi han d’anar els millors, però si hi van els que poden és l’important”, va explicar el base de 28 anys, que va disculpar les baixes: "No som només jugadors. Tenim família, problemes personals. Hi ha moltes més coses a la vida que el bàsquet”.

Temes:

Ricky Rubio