A L'ANTIGA FÀBRICA DAMM

Miriam Ponsa desfila al marge de la 080 amb les seves dones reals

La dissenyadora aposta per la sobrietat, com totes les seves col·leccions, en teixits naturals i en blanc, negre

undefined48806920 gente 080 barcelona 2018 miriam ponsa190626171324

undefined48806920 gente 080 barcelona 2018 miriam ponsa190626171324

1
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

En aquesta edició de la passarel·la 080 s’ha produït una deserció, la de la dissenyadora manresana Miriam Ponsa. Unida com un imperdible a la passarel·la afavorida per la Generalitat des de la seva primera edició i guanyadora en diverses cites, aquesta vegada ha decidit volar sola i presentar la seva col·lecció de primavera-estiu aquest dimecres a la tarda en un recinte no gaire llunyà al Recinte Modernista de Sant Pau, el d’Antiga Fàbrica Damm.

"Estic molt agraïda a la 080 i no vull entrar en polèmiques, però aquesta vegada volia fer una cosa diferent. Ja veurem en el futur què passa", comentava Ponsa unes hores abans de la desfilada.

La dissenyadora indepe, la que va posar llaços grocs a la primera fila i va fer col·leccions que parlaven d’opressió i denunciaven la falta de llibertat dels presos polítics del procés, ha titulat la seva col·lecció Muses.

"Gent real per a roba real"

Notícies relacionades

En la seva nota de presentació assegura que vol premiar la creativitat en la seva desfilada totalment independent, allunyar-se dels circuits comercials amb una col·lecció on ha comptat amb models no professionals. El càsting, que ha anat a càrrec de la mateixa dissenyadora, ha comptat amb més de 70 aspirants. "He volgut parlar d’apoderament femení, de gent real per a roba real. Al final hem pogut comptar amb 20 dones amigues de la firma, i sí, he hagut d’adaptar les peces a diferents cossos de dona". Una col·lecció que visibilitza les muses de Miriam Ponsa en l’estampat i en algunes de les seves frases cèlebres. Sòbria com són totes les seves col·leccions, en teixits naturals i en blanc, negre i terra.