ENTREVISTA PER A 'VARIETY'

Julia Roberts revela que no volia rodar 'Pretty woman'

L'actriu relata que al principi el paper no li interessava fins que Garry Marshall va ser elegit com a director i va modificar el guió

undefined47116579 us actress julia roberts presents the best picture of the ye190605133251

undefined47116579 us actress julia roberts presents the best picture of the ye190605133251 / VALERIE MACON

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Si hi ha un paper que ha marcat Julia Roberts és el de la prostituta Vivian Ward a ‘Pretty woman’ (‘Pretty woman’1990), que va protagonitzar al costat de Richard Gere i que la va catapultar a la fama. Ara, 29 anys després de l’estrena de la pel·lícula, continua sent la seva interpretació estrella.

No obstant, el que no se sabia fins avui, i que s’ha descobert gràcies a les declaracions de Roberts a ‘Variety’, és que la cinta podria haver tingut un final diferent, amb el qual l’actriu no estava satisfeta.

"Fa moltíssims anys vaig fer una audició per a una pel·lícula que es deia 3.000, que, per si algú no ho sap, era el títol del guió original de ‘Pretty woman’. Però aquella versió tenia un final força més dur", iniciava en la seva conversa a la publicació amb l’actriu Patricia Arquette.

 

Tal com explica, una vegada va superar el càsting, Roberts va rebre una còpia del guió original, perquè anés preparant el seu paper. Mentre anava passant les pàgines, va descobrir que el final per al seu personatge era més dur del que s'esperava. Fins a tal punt que es va plantejar no donar vida a Vivian, ja que no estava còmoda amb la situació que hauria de viure a la cinta: "No tenia cap interès a estar en una pel·lícula com aquesta. I això que em van donar el paper", recalca la intèrpret, de 51 anys.

Segons la primera versió del film, darrere la química entre els personatges de Gere i Roberts,el film no s’acabava com un conte de princeses. A l'escena final, tots dos es trobarien al cotxe del magnat quan, arribat el moment, Edward Lewis empenyeria del vehicle Vivian perquè baixés. Lewis li llançaria per la finestra un feix de bitllets per pagar-li els serveis prestats i la prostituta acabaria tirada en un carreró, i tornaria d’aquesta manera als seus orígens.

Canvi de guió

No obstant, un cop de sort va permetre que aquesta versió no fos rodada i que Roberts pogués continuar amb el seu paper a ‘Pretty woman’. "L’estudi que l’havia de produir va fer fallida i tres dies després que em diguessin que m’havien seleccionat em vaig quedar sense feina", recorda. Aquest fet, en un primer moment, no li va importar gaire, davant la situació en la qual es quedava el seu personatge. "Em van dir que abans de tancar Disney els havia comprat el guió i jo vaig pensar que què dimonis faria Disney amb aquesta història. ¿Fer-la de dibuixos animats? Der veritat, aquella pel·lícula era el menys Disney que he llegit mai", argumenta.

Notícies relacionades

No obstant, la sort va fer que, finalment, pogués fer el paper quan el director Garry Marshall es va interessar per la cinta i Disney va accedir als seus desitjos. Una vegada amb el guió en el seu poder, Marshall, que la Roberts defineix com "un ésser humà meravellós", va contactar amb ella per tornar a oferir-li el paper, al saber que havia sigut l’elegida per l’anterior productora per fer de Vivian Ward. "Però resulta que no només em va tornar a oferir la pel·lícula, sinó que també havien canviat el guió fins a convertir-lo en una cosa que realment entrava en la meva zona de confort”, va dir  Roberts en la seva entrevista. D’aquesta forma, la intèrpret va poder donar vida a aquest personatge que va conquerir mig món, que segueix enamorant el món i que va ser guardonada amb el Globus d’Or a millor actriu i la nominació a l’Oscar.

.

Temes:

Julia Roberts