SI EL JUTGE SEGUEIX AMB EL PROCÉS

Julio Iglesias se sotmetrà a la prova de l'ADN

Per confirmar el seu parentiu amb el seu presumpte fill Javier Sánchez-Santos

lmmarco45057251 27193510  amsterdam  netherlands   09 05 2014    file    spa190522130639

lmmarco45057251 27193510 amsterdam netherlands 09 05 2014 file spa190522130639 / REMKO DE WAAL

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Julio Iglesias, de 75 anys, se sotmetrà a la prova de l’ADN per confirmar el seu parentiu amb el seu presumpte fill, Javier Sánchez-Santos, en cas que el titular del Jutjat de Primera Instància número 13 de València descarti el sobreseïment de la causa, per ser ja jutjada, i segueixi endavant amb el procés.

El jutge de València José Miguel Bort, que instrueix des de l’estiu del 2017 la demanda de paternitat presentada per Javier Sánchez Santos contra Julio Iglesias, va fixar una nova data per al judici el pròxim 30 de maig i ha establert que serà a porta tancada a fi de "garantir la protecció de la intimitat i vida privada de les parts". Javier Santos és fill de l’exballarina portuguesa María Edite Santos, que fa tres dècades que assegura que va mantenir una aventura amb Julio Iglesias el 1975, quan van coincidir treballant en una sala de festes de Sant Feliu de Guíxols (Girona).

El magistrat ha rebutjat els recursos presentats pel cantant al llarg del procés per evitar la vista. I també ha confirmat, mitjançant una prova genètica, que Javier Santos, que té 40 anys, no és fill de l’exmarit de la seva mare, que figura com el seu progenitor en el registre civil i contra el qual també es dirigeix la demanda de paternitat per una qüestió formal.

Segons l’advocat del cantant, el castellonenc Fernando Falomir, "el judici serà un tràmit però també una incògnita. Les actituds de les dues parts estan perfectament definides i no crec que hi hagi sorpreses en la presentació de proves. Nosaltres mantenim que l’assumpte ja està jutjat en tres procediments anteriors: dos a València (1991 i 1992) i un a Marbella el 2004". 

En el primer procediment no es va incloure com a demandat al pare legal de Javier Sánchez-Santos, com era preceptiu legalment, per la qual cosa la causa va ser sobreseguda; i en el segon es va admetre la paternitat de Julio Iglesias en primera instància, però posteriorment l’Audiència Provincial va revocar aquesta decisió i, a continuació, el Tribunal Suprem i fins i tot el Constitucional van reforçar aquesta resolució. La tercera demanda de paternitat de Javier Sánchez-Santos es va presentar a Marbella (Màlaga) i en aquesta ocasió el jutge va considerar que l’assumpte estava ja jutjat i no va seguir amb el procés. 

"Això està jutjat ja, en el fons i en la forma –apunta Falomir. La novetat en aquesta ocasió és una prova genètica (que l’advocat de Sánchez-Santos va obtenir, a través d’un detectiu, a Miami (EUA), a les restes de les escombraries de Julio José, fill de Julio Iglesias) que nosaltres qüestionem, tant la forma en què es va obtenir la prova com l’anàlisi en si mateix".

Segons el seu parer, "hi ha poca jurisprudència sobre la licitud d’aquest tipus de proves en processos civils. Costa molt d’entendre que en un ordenament jurídic amb tanta protecció sobre les nostres dades personals algú pugui disposar de la informació més gran possible sobre un individu, com és el seu ADN, i que això es pugui obtenir sense consentiment o autorització judicial és com a mínim qüestionable".

L’advocat admet que el jutge va instar Julio Iglesias a repetir aquesta prova "amb totes les garanties judicials, una prova anticipada", però afegeix: "Nosaltres li vam aconsellar que era convenient esperar que el jutge es pronunciï sobre si som davant d’una cosa jutjada o no".

Fernando Falomir és conscient que el jutge ha considerat aquestes observacions, fins ara, com una negativa expressa del cantant a sotmetre’s a la prova de l’ADN, tot i que no per això deixa d’insistir que "en primer lloc, el jutge haurà de pronunciar-se, com ho va fer el de Marbella, sobre si aquest assumpte està o no jutjat".

Notícies relacionades

En cas que el jutge consideri que s’ha de continuar endavant amb el procés, la defensa de Julio Iglesias instarà la suspensió del judici per a la pràctica de la prova de l’ADN en el marc del procés.

Casament a Mèxic

Aquesta setmana, ‘¡Hola!’ publica les imatges de la reaparició de Julio Iglesias i de la seva dona Miranda en un casament a Mèxic. La parella va assistir a l’enllaç de María del Mar Collado i Gonzalo Sabala. La núvia és filla d’un dels advocats més importants de Mèxic i gran amic de Julio.  A la festa posterior al casament, Julio va cantar tres cançons per als nuvis. A les fotos es veu Julio i Miranda, asseguts a la taula junt amb els pares dels nuvis i l’expresident de Mèxic Enrique Peña Nieto amb la seva nova nòvia, Tania Ruiz.