AFICIONS DE 'PAÍS'

Torra promou una col·lecta per fer ratafia cooperativa

cuidar-el-pas-vetllar-pel-paisatge-i-les-seves-tradicions-ens-fa-ms-forts-com-a-pas-la-ratafia-ens-uneix-ens-diverteix-i-s-part-de-nosaltres-ma / periodico

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha mostrat públicament el seu recolzament al primer ‘crowfunding’ (col·lecta organitzada) per crear una cooperativa per a l’elaboració de ratafia, el típic licor català.

Des del seu compte oficial de Twitter, el president, conegut evangelista del tradicional destil·lat, recolza @lasobiranacoop a fi de recollir fons a Verkami per recolzar la iniciativa empresarial, que passaria per ser el primer creat per subscripció popular.

L’afició per la ratafia li ve a Torra de lluny. Una ampolla del destil·lat d’herbes i nous català va ser el regal que va portar a Pedro Sánchez com a president del Govern per a la seva primera entrevista a Moncloa. 

La setmana anterior, explicava, havia participat en un taller per elaborar el licor. I durant el mateix no va dubtar a participar en un vídeo per lloar les virtuts del destil·lat. Per a Torra, “la ratafia ens fa una mica més forts com a país”, “uneix i diverteix”.

Notícies relacionades

El president va explicar que el seu avi ja preparava aquest licor i que a ell li serveix per recordar “d’on es ve”, per la qual cosa produir-la és “com cuidar el país, el seu paisatge i les seves tradicions”.

També a Waterloo, Carles Puigdemont presumeix d’elaborar ratafia amb un ingredient secret, el cacau, en homenatge, deia, al seu avi pastisser.

Temes:

Quim Torra