A INSTAGRAM

Emily Ratajkowski es despulla contra la llei que prohibeix l'avortament a Alabama

«Els nostres cossos, la nostra elecció», ha escrit l'actriu i model de 27 anys

lmmarco42852249 model actress emily ratajkowski attends the daily front row 190517134502

lmmarco42852249 model actress emily ratajkowski attends the daily front row 190517134502 / TARA ZIEMBA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actriu i model nord-americana Emily Ratajkowski, de 27 anys, està indignada pel que ha passat aquesta setmana a Alabama, l’estat que ha prohibit l’avortament. I mentre algunes dones es vesteixen com a la sèrie ‘El conte de la serventa’, ella ha mostrat a Instagram de nou el seu cos al costat d’un text reivindicatiu.

“Aquesta setmana, 25 homes blancs van votar a favor de prohibir l’avortament a Alabama fins i tot en casos d’incest i violació. Aquests homes en el poder estan imposant les seves voluntats als cossos de les dones per defensar el patriarcat i perpetuar la presó, a l’evitar que les dones amb poques oportunitats econòmiques tinguin el dret de triar no reproduir-se”, escriu al costat de la imatge en la qual cobreix el seu sexe amb una flor.

“Els Estats que intenten prohibir l’avortament són els que tenen la proporció més gran de dones negres que hi viuen. Això té a veure amb la classe i la raça i és un atac directe als drets humans fonamentals. Els nostres cossos, la nostra elecció”, conclou. La imatge s’ha fet viral a les xarxes.  

La nova llei que va aprovar el Senat d’Alabama la nit de dimarts passat prohibeix la interrupció de l’embaràs en qualsevol etapa de la gestació –fins i tot en els casos d’incest o violació– i criminalitza amb fins a 99 anys de presó al metge que la practiqui. Tan sols deixa oberta la porta a interrompre l’embaràs en cas que corri perill la vida de la mare.

Notícies relacionades

Igual com Ratajkowski, altres celebritats s’han afegit a aquestes mobilitzacions a les xarxes socials. Rihanna, Miley Cyrus, Kylie Jenner, Jameela Jamil, Busy Philipps, Milla Jovovich i Hillary Clinton també han mostrat el seu desacord sota l’etiqueta #YouKnowMe. “¿Hi ha una pena més alta per al metge que realitza aquestes operacions que per a la majoria dels violadors? Això és una farsa i reso per totes aquestes dones i noies joves que patiran en mans d’aquest sistema”, ha escrit també Lady Gaga a Twitter.

Ratajkowski va ser fins i tot detinguda juntament amb l’actriu Amy Schumer l’octubre passat en una de les concentracions contra el jutge Brett Kavanaugh, acusat d’abusos sexuals.