Joan de Nassau-Weilburg i Borbó-Parma

Joan Carles I i Sofia assisteixen al funeral del Gran Duc de Luxemburg

Representants de les principals cases reials d'Europa han assistit aquest dissabte a les exèquies

zentauroepp48006043 queen sofia of spain  l  and spain s former king juan carlos190504125140

zentauroepp48006043 queen sofia of spain l and spain s former king juan carlos190504125140 / JOHN THYS

1
Es llegeix en minuts

Els Reis emèrits Joan Carles i Sofia han assistit aquest dissabte, 4 de maig, al funeral del Gran Duc Joan de Luxemburg, pare de l’actual Gran Duc Enric, que va morir el passat 25 d’abril als98 anys, a causa d’una pneumònia.

A les exèquies, que s’han celebrat a la catedral de Notre Dame de Luxemburg, han assistit representants de les principals cases reials. Així, han retut un últim homenatge al Gran Duc Joan, entre altres, Felip i Matilde de Bèlgica, juntament amb els reis Albert i Paola, Margarita de Dinamarca, Harald i Sònia de Noruega, Carles Gustau i Sílvia de Suècia, el príncep Albert de Mònaco, Beatriu (mare de l’actual rei Guillem d’Holanda), la princesa Anna d’Anglaterra i els ducs de Gloucester.

També ha destacat la presència de l’expresident de França, Nicolas Sarkozy, i de Lluís Alfons de Borbó, pretendent legitimista al tron de França, i considerat pels seus seguidors com Lluís XX.

Notícies relacionades

En representació de la casa reial de Grècia hi ha hagut la reina Anna Maria. La presència de Joan Carles I –qui mostrava bastantes dificultats per caminar– i Sofia està justificada per l’excel·lent relació que tenen amb la família luxemburguesa. De fet, Sofia va ser present en la celebració de l’últim aniversari del malaguanyat Gran Duc, el mes de gener passat.      

L’última aparició pública de Joan Carles I i Sofia va ser el passat 29 d’abril, a Hannover, ciutat alemanya on van acudir, al costat de la infanta Cristina, la infanta Elena i la mare d’Iñaki Urdangarin, Claire Liebaert, per veure jugar en un partit d’handbol el seu net Pablo Urdangarín (segon fill d’Iñaki Urdangarín i la infanta Cristina)