VÍDEO PER A 'BRITISH VOGUE'

Sophie Turner s'apunta a la moda del ioga amb cabres

Sansa Stark sol practicar boxa però el seu amor pels animals l'ha portat a provar aquesta variant de la disciplina índia clàssica que s'ha posat de moda als EUA i al Regne Unit

sophieturner

sophieturner

3
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La blanca i delicada Sophie Turner que dona vida a Sansa Stark a Joc de trons a la vida real s’assembla més a la guerrera Jean Grey que interpreta a Dark Phoenix, el film de la saga X-Men que s’estrenarà el pròxim 7 de juny. La jove actriu britànica, de 23 anys, és fanàtica de practicar esports que la facin suar. Entre tots, prefereix la boxa, i, per "recomanació mèdica" defuig l’estoreta de ioga. Ara bé, si es tracta de provar la variant de moda a Hollywood d’aquesta mil·lenària disciplina índia Turner s’hi llança de cap, ja que és una amant incondicional dels animals (una cosa que la va portar a adoptar Zunni, la gossa que feia de llop ‘huargo’ al set de rodatge de la sèrie d'HBO). 

Ha sigut la revista Voguela que ha convidat l’artista a provar una sessiód’Extreme Wellness  de ioga amb cabres, també conegut com a goga. gogaL’estrella televisiva, que el pròxim estiu es casarà amb el músic Joe Jonas, dels Jonas Brothers, equipara l’experiència a un "èxtasi pur i total".

Millor que quan Jonas se li va declarar

"Mai he sentit tanta emoció en tota la meva vida, mai. I se m’han declarat, i no va ser el millor dia de la meva vida. Però aquest dia sí", confessa amb un somriure murri als llavis.

Abans de començar la sessió, Turner tenia els seus dubtes: "¿Es faran pipí a sobre?" [sic]. Pot ser, però abans que res toca recollir-se els cabells perquè a les cabres els agrada ¡mastegar-lo!

Aquests animals són escaladors per naturalesa, quan veuen una superfície s’hi volen volen enfilar. En el cas del ioga, aquesta superfície és la persona. Per això l’important és no fer moviments bruscos per no espantar les cabres i en el cas de tenir els cabells llargs, recollir-se’ls perquè els agrada posar-se’ls a la boca. 

"El ioga és una cosa nova per a mi; de fet, el meu doctor m’ho va desaconsellar. L’emoció que vaig sentir quan vaig veure sortir les cabres va ser un èxtasi pur i total", explica Turner en l’entrevista amb Vogue. Quan "una mare cabra" –un exemplar gran– se li va enfilar a l’esquena, l’actriu explica que va tenir una sensació estranya: "Em va fer força mal, com un massatge esportiu".

Al final, Turner assegura que va estar més pendent dels animals que dels exercicis: "No vaig fer gaire, realment, em vaig distreure, no vaig fer res més que acariciar a les cabres". També els va donar el biberó ("estic alimentat les cabres amb biberons mentre faig ioga, ¡això és genial!", exclama al vídeo).

Sessions amb gossos i gats

Les cabres no són els únics animals que participen en les classes de ioga. També n’hi ha amb gats, gossos, conills i fins i tot lèmurs. Segons els experts, els animals contribueixen a reduir l’ansietat, la fatiga i a millorar la depressió.

Les classes amb cabres van començar a posar-se de moda fa tres anys.  Lainey Morse va ser la dona que va iniciar aquesta bogeria a la seva granja d’Oregon (EUA). Va començar a practicar-ho després de ser diagnosticada amb la síndrome de Sjogren, una malaltia autoimmune que afecta els pulmons i el cervell i provoca una fatiga extrema. Les seves cabretes diu que la van ajudar. "És realment difícil estar trist i deprimit quan tens cabres saltant al teu voltant", defensa la fundadora del moviment.

Una altra famosa instructora de Los Angeles, Michelle Tritten, assegura que aquesta modalitat "és una experiència divertida, innocent i alegre, una oportunitat perquè la gent es reuneixi i disfruti a l’aire lliure, dels animals i del ioga". "Porta somriures i felicitat, una cosa que tots necessitem", assegura sobre aquesta tendència que també s’ha estès en campus universitaris com els de Texas i Kentucky.

Kate Beckinsale i Khloé Kardashian

L’any passat, la moda iogui va creuar l’Atlàntic quan la va popularitzar l’actriu anglesa Kate Beckinsale (Pearl Harbor, Serendipity, i diversos films de la saga Underworld), que va celebrar el seu 45è aniversari fent ioga amb una cabra pigmea i va pujar una foto a Instagram. Ara, diverses granges del país s’han convertit en destí goga per a centenars d’adeptes.

Notícies relacionades

També Khloé Kardashian va participar l’any passat en una classe amb cabres per al programa What the fit, amb l’actor Kevin Hart.

El ioga amb cabres té molts beneficis, segons l’escola Party Goats de Los Angeles. Entre altres coses, diversió, rialles garantides, millora la força del tronc i els estiraments, a més d’"ensenyar que s’ha de viure el moment i que la vida pot ser impredictible". Els animals han sigut entrenats per a això, garanteixen des de la seva web, en la que detallen que una classe d’una hora amb dos monitors (per a la persona i l’animal) costa 400 dòlars.

Temes:

Tendències