ANUNCI A LES XARXES SOCIALS

Emma Coronel, la dona d''El Chapo' Guzmán, prepara una línia de roba

L'exreina de la bellesa i dona del capo busca dissenyadors que vulguin participar en el seu projecte

NEW YORK  NY - JANUARY 23  Emma Coronel Aispuro  the wife of Joaquin  El Chapo  Guzman  arrives at the U S  District Court for the Eastern District of New York  January 23  2019 in New York City  El Chapo is accused of trafficking over 440 000 pounds of cocaine  in addition to other drugs  and exerting power through murders and kidnappings as he led the Sinaloa Cartel  Prosecutors say they expect to rest their case soon in the trial that began in November    Drew Angerer Getty Images AFP    FOR NEWSPAPERS  INTERNET  TELCOS   TELEVISION USE ONLY

NEW YORK NY - JANUARY 23 Emma Coronel Aispuro the wife of Joaquin El Chapo Guzman arrives at the U S District Court for the Eastern District of New York January 23 2019 in New York City El Chapo is accused of trafficking over 440 000 pounds of cocaine in addition to other drugs and exerting power through murders and kidnappings as he led the Sinaloa Cartel Prosecutors say they expect to rest their case soon in the trial that began in November Drew Angerer Getty Images AFP FOR NEWSPAPERS INTERNET TELCOS TELEVISION USE ONLY / Drew Angerer (AFP)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Emma Coronel, la dona del famós rei de les drogues Joaquín El Chapo, ha anunciat la seva intenció de convertir-se en dissenyadora de roba, malgrat el destí que esperi al seu marit, que va ser trobat culpable en una cort de Nova York per 10 càrrecs vinculats al narcotràfic i s’espera que sigui condemnat a cadena perpètua.

Coronel va generar enrenou mediàtic després que llancés fa uns dies una convocatòria a les xarxes socials perquè joves dissenyadors s’afegissin al seu projecte. El que pretén la dona d’El Chapo  és llançar una marca de roba amb el nom de Guzmán, que està a l’espera de rebre la seva condemna el juliol vinent.

La resolució podria canviar si es realitza un nou judici, al qual té dret, després que s’hagi descobert que els membres del jurat van trencar les regles al consultar missatges per internet i compartir-los amb els seus col·legues durant la celebració del judici.

Mitjans nord-americans van revelar que des de la seva cel·la el poderós capo havia firmat un contracte que atorga els drets del seu nom i firma a una empresa encapçalada per la seva dona i els seus advocats. El nom d’aquesta empresa és El Chapo Guzmán: JLG LLC. Sota aquest nom s’espera que Coronel llanci una primera col·lecció de peces de vestir aquest any.

Els negocis familiars

“Estic molt emocionada de començar aquest projecte que es va basar en idees i conceptes que el meu marit i jo vam tenir fa anys”, ha explicat Coronel a la cadena CNN. El cap de setmana passat, a través de la xarxa social Instagram, la dona va enviar un missatge en el qual es refereix al seu nou projecte i convida joves dissenyadors a integrar-se a través dels seus advocats a aquesta companyia.

“Espero poder crear coses del grat i a l’abast de tots. És la meva meta projectar el meu estil i el de Joaquín, però que agradin a tothom, o sigui que espero comptar amb les seves opinions”, va publicar la dona del Chapo. “Convido dissenyadors de roba que estiguin començant i els interessi formar part del projecte i treballar conjuntament amb mi”, i va donar com a contacte el correu de Mariel Colón, una de les integrants de l’equip d’advocats de Guzmán als Estats Units.

Les xarxes socials es van fer ressò immediatament de la iniciativa d’Emma Coronel i les opinions es van començar a dividir.  “El súmmum del desvergonyiment. Coneixent l’origen del capital d’on sorgeix aquest projecte, seria criminal (per complicitat) seguir-li el joc a aquesta empresària”, va assenyalar un usuari. No obstant, un altre va assenyalar que “a diferència dels polítics raters, si més no ella si pensa a invertir i crear llocs de treball a Mèxic”.

El llegat d’El Chapo

Fins a la seva extradició als Estats Units, el 19 de gener del 2017, El Chapo encapçalava l’imperi criminal més gran que s’estén per 52 països, i es va evadir dues vegades de presons d’alta seguretat, el 2001 i el 2014, però va ser recapturat nou anys després de la seva primera evasió i sis mesos després de la segona.

Actualment, els seus advocats negocien que les seves condicions carceràries no siguin tan rígides, ja que es preveu que sigui portat a la presó de màxima seguretat de Colorado, coneguda com l’Alcatraz de les Rocallosesl’Alcatraz, el més inexpugnable búnquer que hi ha als Estats Units i d’on mai ningú s’ha escapat.

Alhora, sembla que se’l veu en l’imaginari col·lectiu com una espècie de Robin Hood, que sol repartir els seus diners entre persones pobres, sobretot al modest poblet on va néixer, al municipi de Badiraguato, a les muntanyes del de l’estat de Sinaloa.

A més, està camí de convertir-se en icona cultural com ho mostra el furor que ha causat la seva manera de vestir, especialment quan va ser retratat amb acolorides camises que va utilitzar en una entrevista que va sostenir amb l’actor nord-americà Sean Penn mesos abans de ser detingut l’última vegada.

S’esgoten les camises del ’Chapo’ Guzmán, de la marca Barabas,a Mèxic i EUA. / FELIPE CHACÓN / ATLAS

Notícies relacionades

A les xarxes van sorgir apostes sobre si les peces eren de Versace o de Roberto Cavalli, però després es va saber que en realitat les fabricava una petita empresa de Los Angeles (Califòrnia), de nom Barabas. Gràcies a la fama d’El Chapo  va experimentar un boom en les vendes descomunal.