Anar al contingut

A GIRONA

Mor la filla de Pilar Abel, la vident que deia ser la filla de Salvador Dalí

Tenia 39 anys i apareix morta en un banc d'una plaça

El Periódico

Mor la filla de Pilar Abel, la vident que deia ser la filla de Salvador Dalí

ROBINTOWNSEND

Pilar Abel, la vident que va saltar a la fama per defensar que era filla biològica de Salvador Dalí i que va aconseguir que s’exhumessin les seves restes, ha perdut la seva filla de 39 anys, Elisabeth Martín Abel. Va aparèixer dimarts passat en un banc de la plaça Calvet i Rubalcaba de Girona. Els Mossos van rebre l’avís que hi havia una dona sense vida al banc a primera hora del matí, però no van trobar signes de violència al cos. Les seves restes mortals han estat al tanatori local de Figueras, Girona, fins aquest dijous, quan ha rebut sepultura sent enterrada al cementiri de Figueres. 

Aquest fet luctuós es produeix després de la sentència que demostrava que Pilar Abel no era filla de Salvador Dalí després d’una prova d’ADN, i que l’obliga a pagar tant les despeses com l’exhumació del conegut artista, que va tenir lloc el 20 de juliol de l’any passat a la cripta del Teatre-Museu de Figueres. Els experts de l’Institut Nacional de Toxicologia, després d’acarar-los amb mostres de saliva de la dona, van concloure: “Els resultats obtinguts permeten excloure Salvador Dalí com a pare biològic de Pilar Abel Martínez”.

La vident assegurava que la seva mare, Antonia Martínez de Haro, també morta fa poc més d’un any, havia tingut un “affaire” amb el pintor quan aquesta treballava com a netejadora de casa seva.