SEGONS 'CINCO DÍAS'

Patricia Conde, multada per Hisenda després de ser delatada pel seu porter

La presentadora va voler deduir-se la reforma de la seva casa a la Moraleja, mobles, un cotxe, roba i fins i tot maquillatge

39786253 59

39786253 59 / Aldara Gómez de Membrillera

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha confirmat la multa de l’Agència Tributària a la presentadora i actriu Patricia Conde (39) per deduir-se en la seva empresa Creative Management y Producciones l’IVA de despeses com la reforma de la seva casa a la Moraleja, la compra d’un cotxe, maquillatge, dos mòbils, mobles...

Segons ha publicat Cinco Días, per a la multa d’Hisenda ha sigut "determinant" el testimoni del porter de casa seva.

El 2017, Conde va aparèixer a la llista de morosos d’Hisenda amb un deute d’1,3 milions que va ascendir a 1,8 milions un any després. Llavors, la presentadora d’El informal (Telecinco) o Sé lo que hicisteis (La Sexta) va assegurar en el seu compted’Instagram: "La raó que el meu nom figuri en aquesta feliç llista és que Hisenda entén que en un determinat moment, que es remunta a més de 10 anys, vaig tributar d’acord amb un criteri que no comparteix, sense perjudici que en totes les seves actuacions reconegui que vaig declarar tots els meus ingressos sempre." 

Ara, segons assenyala Cinco Días, els tribunals s’han pronunciat sobre una part de les quantitats en disputa en una sentència en què dona la raó a Hisenda.

A l’espera d’altres litigis

Queden oberts altres litigis el resultat dels quals caldrà esperar, però la recent sentència aclareix amb detall quines són algunes d’aquestes diferències de criteri.

L’Agència Tributària va aixecar una acta per un import a ingressar de 77.681,47 euros per les liquidacions d’IVA del 2007 i del 2008, i a més va posar una multa a la societat de Patricia Conde per 58.180,17 euros, per deduir-se les quotes d’IVA suportades en la compra i reforma d’un pis a la Moraleja així com la de despeses de vestuari, tractaments de bellesa i cosmètics.

Tal com revela l’esmentada publicació, Conde havia recorregut la multa al·legant que aquest pis no era la seva residència habitual i que la seva societat va comprar el pis per "establir allà la seva seu social per a la seva activitat de representació d’artistes i per ubicar allà el seu estudi de gravació, producció i show room per a esdeveniments publicitaris". Conde també va justificar l’"adquisició de vestuari i les despeses de maquillatge i bellesa, ja que eren totalment necessaris per a la imatge pública".

No obstant, l’Advocat de l’Estat ha respost en l’esmentada sentència que la societat no podia deduir-se les quotes de l’IVA suportades en l’adquisició i reforma d’aquest immoble ja que "la majoria dels ingressos als exercicis 2007 i 2008 són per la presentació d’un programa (Sé lo que hicisteis) que es produeix en uns estudis audiovisuals aliens a la societat. "Tampoc s’ha acreditat l’exclusivitat de les despeses de maquillatge o vestuari per al desenvolupament de la imatge pública", agrega el document.

Testimoni dels porters

A més, la sentència té en compte la "determinant declaració" dels porters de la urbanització en la qual vivia Patricia Conde en el 2007, que va dir que "ja no residia allà", així com del porter de la nova urbanització, que va assegurar que "era la residència habitual" de l’actriu.

Notícies relacionades

D’altra banda, aquesta nova vivenda es va adquirir a finals del 2008, segons la sentència, "amb què realment poc temps van poder desenvolupar-se allà els esdeveniments que es pretenen".