A FINALS D'ANY

Britney Spears s'atreveix amb un musical de princeses Disney feministes

Les cançons de la diva del pop serviran per apoderar la Blancaneu, la Ventafocs i la Rapunzel en un espectacle que s'estrenarà a Chicago per després anar a Broadway

47325515 60

47325515 60 / VALERIE MACON (AFP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Britney Spears farà que les princeses Disney es treguin les velles cotilles del conte i abracin el feminisme alliberador en el nou musical que prepara per a la pròxima tardor i que s’estrenarà a Chicago. Així ho han anunciat ella mateixa, a la seva web, i el productor James L. Nederlander, amo de nou teatres a Broadway, on l’espectacle podria acabar més tard.

La comèdia musical, en què l’artista s’interpretarà a si mateixa, es titula ‘Once upon a one more time’ ‘Once upon a one more time’(Hi havia una vegada més), en un joc de paraules amb la famosa expressió que encapçala els contes "Hi havia una vegada..." i el primer senzill amb què va arrasar la princesa del pop (‘Baby one more time’, 1998) . La picada d’ullet, a més, serveix per oferir una nova visió de personatges clàssics com ara la Blancaneu i la Ventafocs, i allunyar-les de la seva imatge de dones desvalgudes que viuen esperant l’arribada d’un príncep. 

El projecte s’està gestant des del 2017, tal com va anunciar llavors ‘Forbes’.

¿Petons d’amor vertader?

"¿Hi podria realment haver vida més enllà dels vestits fets per ocells i dels petons d’amor vertader?", es preguntaSpears en el comunicat de presentació. La resposta és que sí. I és l’argument d’un musical en què interpretarà 23 cançons i els seus èxits més sonats.

La vida de Spears, de 37 anys, hauria donat per a un musical: nena Disney que es va convertir en estrella pop i va acabar en desintoxicació i va perdre la custòdia dels seus fills, però que més tard es va redimir i va reprendre la seva carrera amb espectacle propi a Las Vegas, que va haver de deixar per cuidar el seu pare malalt. Però en lloc de fer com Cher i Celine Dion, el seu espectacle versarà sobre la Blancaneu, la Ventafocs, la Bella Dorment i la Rapunzel, que, en un món màgic, acudeixen a un club de lectura de contes dels germans Grimm. Quan s’acaben aquestes històries, una fada els mostra ‘La mística de la feminitat’, una obra clau del feminisme que va escriure el 1963 l’activista nord-americana Betty Friedan. Aquesta lectura alterarà les princeses, que, a través de les cançons de Spears s’alliberaran dels lligams dels contes.

Tercera onada feminista

Jon Hartmere, que firma el llibret, ha explicat al ‘New York Times’ que aquestes princeses "han quedat en un món hermètic i de sobte comencen a aprofundir en idees modernes de la segona i la tercera onada feminista".

Notícies relacionades

"Estic molt emocionada de tenir un musical amb les meves cançons, especialment un que recrea un món tan màgic ple de personatges amb els quals vaig créixer, estimo i adoro", ha dit l’artista en un comunicat. "¡Això és un somni fet realitat!" 

Les prèvies de la funció començaran el 29 d’octubre al teatre James M. Nederlander a Chicago. La inauguració serà el 13 de novembre, i estarà en cartellera fins a l’1 de desembre. Després es llançarà a la conquesta de Broadway.