EL 3 DE FEBRER

Maroon 5 actuarà en la Super Bowl

Big Boi i Travis Scott acompanyaran la banda californiana en l'espectacle que amenitza la gran final del futbol americà

zentauroepp19310975 ideas maroon190114112626

zentauroepp19310975 ideas maroon190114112626

2
Es llegeix en minuts
Jorge Gonzalo

L’espectacle musical que aquest any amenitzarà la sempre espectacular final de la lliga nord-americana de futbol americà, la Super Bowl, anirà a càrrec de Maroon 5. Però el grup liderat pel cantant i guitarrista Adam Levine no serà l’únic en el tradicional xou de l’intermedi del partit. Els rapers d’Atlanta i exponents del hip-hop Travis Scott i Big Boi també formaran part d’aquest gran espectacle ludicoesportiu que, aquesta ocasió, se celebrarà a Atlanta el diumenge 3 de febrer.

La Super Bowl no és només un dels esdeveniments esportius més importants i mediàtics de l’any, sinó també una de les emissions televisives més vistes a tot el planeta: l’edició del 2018 va aplegar una mitjana de 160 milions de telespectadors a tot el món.

Un somni en un mal moment

Després de molts rumors, el grup Maroon 5 podrà així complir un somni actuant en una Super Bowl, després d’estar a punt d’actuar-hi el 2015. En aquella ocasió, la banda va estar considerada en una "llista curta" de grups proposats per actuar. Però, finalment, Katy Perry i Lenny Kravitz van ser els protagonistes del xou. En aquesta ocasió, artistes com Cardi B, Jay-Z i Rihanna han rebutjat participar en l’espectacle, en solidaritat amb Colin Kaepernick i la polèmica racialColin Kaepernick que envolta el seu cas.

Kaepernick és el jugador negre de l’NFL que el 2016 va començar a quedar-se assegut, o clavant el genoll a terra, mentre sonava l’himne abans dels partits per denunciar la brutalitat policial i altres injustícies socials dominades per qüestions racials.

Per aquesta raó, i malgrat la seva exitosa carrera (més de 53 milions d’àlbums venuts), l’elecció de Maroon 5 ha generat controvèrsia a les xarxes socials. De fet, a la plataforma Charge.org hi ha una petició ‘online’, que ja compta amb prop de 80.000 firmes, perquè Maroon 5 se solidaritzi amb el 'quarterback' Colin Kaepernick i hi renunciï a actuar.

Notícies relacionades

Però no sembla probable que el grup atengui aquesta petició: la banda californiana ha publicat en el seu compte de Twitter un vídeo amb un fragment de l’espectacle que assistents i teleespectadors (la cadena CBS emetrà el partit) podran disfrutar des de l’escenari, que es col·locarà a l’interior del Mercedes-Benz Stadium (amb capacitat per a 71.000 persones).

Grans actuacions

Va ser l’any 1967 quan la banda simfònica de la universitat d’Arizona i la banda de marxa de la Universitat Estatal de Grambling van fer la primera actuació en un descans de la final de l’NFL. Des d’aleshores, en els intermedis de les diferents edicions hi han actuat cantants de la categoria de Lady Gaga, Madonna, Prince, U2 i Coldplay. I també Beyoncé i Justin Timberlake, que va cantar en l’edició passada. Timberlake també va protagonitzar junt amb Janet Jackson un dels espectacles més recordats de la Super Bowl.