LLISTA FATÍDICA

Els 50 famosos que podrien morir aquest 2019

El web The Deathlist torna a incloure el duc d'Edimburg i l'actor Kirk Douglas

lmmarco45781176 actor kirk douglas attends a ceremony honoring his son actor190102135449

lmmarco45781176 actor kirk douglas attends a ceremony honoring his son actor190102135449 / Chris Pizzello

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cada any, la web britànica The DeathList publica la seva morbosa llista de les 50 personalitats que podrien morir al llarg de 2019. El veterà actor Kirk Douglas repeteix novament en primer lloc en la llista d’aquest any, i ho fa per dissetena ocasió. L’actor té 102 anys acabats de fer, tot i que continua demostrant que el seu moment final encara no ha arribat. Una altra vella glòria de Hollywood, l’actriu Olivia de Havilland passa a ser la segona personalitat amb més participacions en The Deathlist: 12 vegades.

Entre els més ben situats en la llista hi ha el príncep Felip d’Edimburg, no així la seva dona Elisabet II. També hi ha en la llista diversos expresidents, el francès Jacques Chirac, el rus Mikhaïl Gorbatxov, el nord-americà Jimmy Carter i l’expresident de Zimbàbue Robert Mugabe. També hi figuren, entre d’altres, l’emperador Akihito, el periodista Larry King, la cantant Tina Turner, els actors Doris Day, Vanessa RedgraveSidney Poitier i també el nonagenari dissenyador francès Pierre Carden i el diplomàtic Henry Kissinger.

12 encerts el 2018

La llista la va encertar bastant el 2017, amb 17 personalitats. No tant l’any que acabem de deixar enrere, amb 12 de morts, entre ells John McCain, Stan Lee, Barbara i George Bush i Stephen Hawking.  

Notícies relacionades

No tots els famosos tenen cabuda en la Deathlist. El fòrum compta amb diverses regles internes que condicionen la decisió final del comitè. En primer lloc, els candidats han de ser prou famosos perquè la seva mort hagi de ser informada en els mitjans de comunicació del Regne Unit. La segona regla determina que els candidats no poden ser famosos únicament pel fet de ser propensos a morir en un futur pròxim. La tercera i última condició per poder formar part de la llista és que tan sols 25 dels candidats de la llista de l’any anterior poden aparèixer en la de l’any següent.

A partir d’aquestes tres premisses, el comitè que conforma The Deathlist selecciona, partint de criteris com l’edat, malalties o problemes amb substàncies, entre altres, les personalitats que podrien morir al llarg de 2019.