MUDANÇA SOSPITOSA A KENSINGTON

Meghan i Kate, un conflicte reial entre cunyades

La nord-americana i el príncep Enric deixen de ser veïns de l'altra parella per les desavinences entre les dues duquesses

zentauroepp42342792 britain s prince harry  his fiancee meghan markle  prince wi181126161343

zentauroepp42342792 britain s prince harry his fiancee meghan markle prince wi181126161343 / POOL

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce

Els rumors palatins s'han desencadenat. Enric i Meghan marxen del palau de Kensington,la que fins ara ha sigut la seva residència oficial. Deixaran de ser els veïns de Guillem i Kate.Una mudança sobtada que reflectiria les tensions existents entre les dues parelles i en especial entre les cunyades reials.

 La premsa britànica parla de la “fredor” entre la duquessa de Cambridge i la de Sussex i assegura que “no s'avenen”. El corrent no passa entre la massa convencional futura reina consort i l’exactriu americana, dues dones de galàxies diferents.

Dictatorial

Des de fa setmanes abunden els dards contra Meghan de comentaristes, que citen fonts pròximes a palau. La dona d’Enric hauria irromput com un cicló en el rígid estil de la cort, amb un ritme de treball i exigències que va forçar la dimissió del seu assistent personal. Meghan“opina” massa,no sempre es vesteix com mana el protocol, vol fer coses i fer-les a la seva manera. Enric està decidit a donar-li suport amb una actitud, “més aviat dictatorial”, segons una font consultada pel 'Daily Mail'. “El que Meghan vol, Meghan ho té”,hauria advertit el príncep als membres del servei, irritats amb la seva actitud.

La tibantor entre la seva dona i la seva cunyada Caterina hauria afectat la relació entre Enric i Guillem, que des de la infància i davant les desgràcies, sempre s'han recolzat. Els prínceps, que fins ara han compartit el mateix personal, ara podrien separar formalment els seus equips de manera que això “reflecteixi millor les seves diferents responsabilitats i necessitats”.

Ambient relaxat i privacitat

La finca en què s'instal·laran Enric i Meghan, coincidint amb el naixement del seu primer fill, es troba dins de la finca que envolta el castell de Windsor. La seva nova llar serà Frogmore House, una casa de camp del segle XVII, que és residència reial des del 1792. Allà està enterrat el rei Eduard VIII amb la seva dona, Wallis Simpson, per la qual va abdicar del tron. Actualment la mansió està deshabitada, però durant un temps va allotjar els treballadors de la família reial.

L'habitatge està sent sotmès a una completa remodelació per transformar les cinc unitats actuals en una casa de deu habitacions. L'obra costarà als contribuents l'equivalent a una mica més de cinc milions d'euros i hauria d'estar conclosa abans del naixement del nadó, a començaments de primavera.  Nottingham Cottage, al palau de Kensington, on ara resideixen, només té dues habitacions.

Notícies relacionades

El matrimoni disposarà de molt més espai i més privacitat. Això els permetrà acollir sense angúnies la mare de Meghan i futura àvia,Doria Ragland,en un ambient tranquil i relaxat. També Guillem i Kate, després de tenir el seu primer fill, van decidir passar uns anys en el camp, mentre el príncep treballava com a pilot d'ambulàncies.

El recinte tancat de la residència reial a Windsor evitarà l’assetjament continu dels paparazzi.  El palau de Kensington es troba en un dels barris més prestigiosos i animats de Londres, però és difícil preservar la intimitat. Els paparazzi han fotografiat sovint Jordi i Carlota, els fills dels ducs de Cambridge, camí de l’escola. Enric no vol que el seu bebè hagi de passar pel mateix.