ACTES COMMEMORATIUS DEL CENTENARI

Primera visita oficial de Leonor a Covadonga

La princesa debuta com a hereva a la Corona a Astúries acompanyada dels seus pares i la seva germana, la infanta Sofia

zentauroepp44947360 graf8316 covadonga asturias 08 09 2018 la princesa de 180908181138 / Jose Luis Cereijido

zentauroepp44947360 graf8316  covadonga  asturias   08 09 2018   la princesa de 180908181138
zentauroepp44947832 spain s princess leonor poses with her family including spai180908181152

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La princesa Elionor s’ha estrenat aquest dissabte en el seu primer acte oficial com a hereva del tron en els actes commemoratius del XIII Centenari del Regne d’Astúries, I Centenari de la Coronació Canònica de la Verge de Covadonga i I Centenari de la Creació del Parc Nacional de la Muntanya de Covadonga.

Els Reis, acompanyats de les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia han sigut rebuts a la seva arribada a la Santa Cueva pel president del Principat d’Astúries, Javier Fernández i altres autoritats, entre elles l’arquebisbe d’Oviedo, Jesús Sanz, i l’abad de Covadonga, Adolfo Mariño.

Una vegada dins de la Santa Cueva, coneguda com a La Santina, a la qual han accedit pel túnel excavat a la muntanya, han escoltat l’arquebisbe d’Oviedo i la interpretació de l’himne de la Verge de Covadonga, que ha anat a càrrec del gaiter José Ángel Hevia.

L’arquebisbe ha entregat les medalles de la Verge de Covadonga a la princesa d’Astúries i a la infanta Sofia. A continuació, han contemplat el túmul del Don Pelayo i s’han traslladat a la basílica de Santa Maria la Reial de Covandonga, on s’ha celebrat una missa i, a continuació, tota la família ha estret les seves mans i ha conversat amb els assistents a l’acte, que els han rebut amb crits de joia.

'Looks’ conjuntats

Elionor, de 12 anys, ha estat a tota hora al costat del seu pare, que també va assistir a aquests actes quan encara era un nen. De fet, en aquest mateix lloc, Felip va rebre el 1977 el títol de Príncep d’Astúries.

Els Reis i les seves filles han posat somrients amb un estilisme sobri i perfectament conjuntat.  Eilionor Eilionorha triat per a aquest acte històric un vestit discret confeccionat en ‘tweet’ de color blanc i blau, a joc amb la camisa i la corbata del seu pare. Per la seva part, Sofia ha lluït un vestit de color vermell, la mateixa tonalitat que el disseny de silueta llapis que ha portat la seva mare. 

Notícies relacionades

Per a aquest dia tan important, Letizia ha apostat per un model fet a mida i firmat per Carolina Herrera. Les sabates, uns salons en xarol de color beix, són també una creació de la firma veneçolana.