INTIMIDACIÓ AL TREN

La neta de Serrat, assetjada a l'AVE

La jove explica a Instagram la seva «hora de pànic» provocada pels desagradables actes d'un veí de seient

luna

luna

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

La neta de Joan Manuel Serrat, Luna Serrat, ha explicat a través de diverses 'stories' del seu compte d’Instagram com va ser víctima d’assetjament  de Huelva a Madrid. La jove, de 22 anys, ha relatat la seva “hora de pànic” provocada pelsdesagradables gestos i comentaris del passatger del seient contigu.

"A les 17.50 h he agafat un AVE Huelva-Madrid. Al meu costat, un senyor americà, que tot just veure’m em revisa de dalt a baix i riu", relata. "Portava una cantimplora que, cada vegada que l’obria, tufejava el vagó d’alcohol", assegura. "El senyor es posa a mirar '50 sombras de Grey’ i em demana que la miri amb ell. La seva matusseria amb el castellà em serveix d’excusa i li dic que no l’entenc. Ell insisteix i jo em giro. En cada escena de sexe, riu, em mira, em sento intimidada i a ell li agrada", continua.

"M’he posat contra la finestra, tapada amb la bossa i la jaqueta, el més allunyada que podia d’ell, sense escoltar música i sense llegir per por de quedar-me adormida", explica Luna. No obstant, l’home que anava al seu costat no tenia cap intenció de parar, malgrat la notable incomoditat i intimidació que mostrava la jove periodista. "Continuava mirant-me i cridant-me en cada escena en què apareixia la noia al llit. Em feia cares i em convidava a veure la pel·lícula amb ell", relata. Ella li ha insistit: "T’he dit que no".

El revisor l’ha canviat de seient

Quan el revisor ha passat i ha preguntat per una maleta mal col·locada, Luna ha aprofitat el moment per sortir del seu seient i explicar-li el que estava passant. "Ha notat al segon el que estava passant. Les meves llàgrimes i la meva veu entretallada ho deien tot", apunta Luna. Després de la seva explicació, han canviat de seient a Luna, però ella continuava atenta per si a l’home se li ocorria anar-li a preguntar- per què se n’havia anat.

Notícies relacionades

"Ha sigut la pitjor hora que recordo. Ni tan sols m’ha fregat i no m’havia sentit mai tan nua", confessa Luna, que després de canviar-se de lloc, ha tornat a veure l’home a l’anar al lavabo a rentar-se la cara. "Tenia el rímel corregut. Tot just sortir, l’he vist. M’ha somrigut. Crec que es burlava de mi", explica. "No tinc ni idea de què hauria passat si m’hagués quedat tot el trajecte asseguda. Sé que el tema és delicat i soc conscient que no sempre és tan fàcil demanar ajuda. Pot resultar exagerat, però ningú mereix una hora de pànic", afegeix. 

Haver d’explicar-ho

Finalment, tal com explica la madrilenya, ha arribat bé a Atocha, on l'esperava la seva mare. "No sé com ho fa, però sempre hi és", admet. "Sento la necessitat d’explicar-ho. No em perdonaria que li passés a la meva germana petita i que, per vergonya, no m’ho digués o que no sigui capaç de reaccionar. Per primera vegada, m’he sentit víctima i tinc el deure d’explicar-vos la meva història", conclou la periodista, que ha agraït els missatges de suport rebuts i les històries semblants que altres dones han volgut compartir amb ella.