'POP STAR' EN HORES BAIXES

Demi Lovato, una biografia d'excessos, drogues i falta d'amor paternal

Cocaïna, alcohol, heroïna, bulímia... Amb només 25 anys l'exnoia Disney té un llarg historial d'entrades i sortides en centres de rehabilitació de Los Angeles

"El meu pare era un addicte i un alcohòlic. Crec que sempre vaig buscar el que ell va trobar en les drogues i l'alcohol", va confessar recentment l'artista

demilovatoinstagram

demilovatoinstagram

4
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Malgrat la seva curta edat, Demi Lovato (25) acumula molts èxits en la seva carrera musical i un igualment extens historial d’entrades i sortides en centres de rehabilitació de Los Angeles.

L’exnoia Disney de Camp Rock nascuda a Albuquerque (Nou Mèxic) que pugna en les llistes d’èxits amb Lady Gaga Miley Cyrus és un referent juvenil anti-‘bullying’ i una de les cares més televisives de la tele als Estats Units (també ha sigut diverses vegades jurat a The X Factor USA), així com una de les artistes amb més milions de seguidors a les xarxes (gairebé 70 milions de persones segueixen Demi Lovato a Instagram, per exemple). 

Però també és un altre exemple més de joguina trencada de la trituradora del ‘show business’. En el seu cas, a més, amb antecedents familiars que la van predisposar a l’excés, les addiccions i les carències d’amor. Aquest és un repàs de la seva dura batalla contra les drogues.

1. El pare, un mal exemple

"El meu pare era un addicte i un alcohòlic. Crec que sempre vaig buscar el que ell va trobar en les drogues i l’alcohol, perquè el van omplir de tal manera que va elegir això en lloc d’una família", ha explicat la cantant que ara es recupera d’una suposada sobredosi d’heroïna en una clínica de Los Angeles acompanyada de la seva família. Ho narra ella mateixa al documental Simply Complicated, Simply Complicateda Youtube, en el qual culpa de la seva conducta autodestructiva el seu pare, Patrick Lovato, un home violent, borratxo i drogoaddicte.

Malgrat l’èxit i la fama –amb 15 anys va firmar el seu primer contracte amb una discogràfica i el seu primer disc, Don’t Forget–,Demi "va ser una nena molt trista pels problemes amb el seu pare", segons ha relatat la seva mare, Dianna de la Garza.

2. Els amics

Al mateix documental confessional, la mateixa Lovato es remunta a la primera vegada que va consumir cocaïna: tenia 17 anys. Era l’època dels seus primers èxits, quan sortia amb Joe Jonas. L’1 de novembre del 2010, el mànager de Lovato va anunciar que la cantant i compositora havia abandonat la gira World Tour 2010amb els Jonas Brothers i altres artistes de Camp Rock 2 a Lima perquè havia entrat en un centre de rehabilitació per solucionar "problemes emocionals i físics que tenia des de fa temps" [Glups, "des de fa temps"].

La ruptura amb el seu nòvio Joe i una baralla a cops amb una ballarina del mateix ‘tour’ van ser la cirereta que va acabar amb els nervis de l’artista, que va estar en tractament fins a la primavera del 2011, quan va sortir el seu següent àlbum d’estudi, Unbroken.

Lovato amb els Jonas Brothers.

3. Ansietat i bulímia

Amb tan sols 19 anys, Lovato confessa que als seus problemes d’addicció s’afegeixen una baixa autoestima i un greu trastorn de la conducta alimentària: la seva malaltia era tan greu que vomitava més de cinc vegades al dia. "Vaig arribar a pensar que el suc de taronja faria que m’engreixés". Durant el seu tractament contra la bulímia es va recolzar en la seva amiga, i també estrella Disney, Selena Gómez, que en aquell temps també tenia la mateixa malaltia.

Lovato i Selena Gómez (esquerra).

4. Recaiguda 

El 2015 Demi Lovato va celebrar que feia "tres anys que estava neta . Tres anys més tard, el març d’aquest mateix any, ho va tornar a celebrar. No obstant, el mes passat va publicar la seva nova cançó, Sober,en la qual confirmava que havia tornat a caure en les drogues. "Vull ser un model per a tothom, però només soc humana". "Als que sempre hi han estat / ja hem caminat per aquests camins / Ho sento, ja no estic sòbria", diu la lletra. I torna el fantasma dels seus pitjors moments, com quan amagava les drogues als aeroports, o quan "no podia passar ni 30 minuts sense inhalar cocaïna".

"No hi ha res com la veritat. S’ha de ser honesta amb Déu, tot i que la veritat sigui incòmoda i xocant. De vegades has de compartir la teva pròpia història de la manera més honesta possible i per a mi aquesta manera és la música", va escriure al seu compte de Twitter el mes de maig passat. 

5. ¿Heroïna?

Notícies relacionades

Tot i que el portal TMZ va publicar la nit de dimarts que la cantant havia hagut de ser ingressada a causa d’una sobredosi d’heroïna, la representant de Lovato, Nicole Perna, ha sortit al pas amb un comunicat en què matisa que "algunes de les informacions reportades són incorrectes i (la seva família) demana respectuosament privacitat i no especular, ja que la seva salut i recuperació són el més important en aquests moments".

Mentrestant, la legió de fans de Lovato s’han unit a les xarxes –ambl’etiqueta #PrayForDemi (resem per Demi)– per expressar la seva pena per aquesta nova hospitalització de la ‘pop star’ i desitjar-li una recuperació ràpida: 

Altres princeses Disney esgarriades

<strong>1. Britney Spears</strong>

Temes:

Drogues Disney