COMÈDIA D'ESTRENA

Leo Harlem: "El límit de l'humor és en les persones"

El monologuista torna al cine amb 'El mejor verano de mi vida'

ecarrasco44239640 primer pla de l actor protagonista de la pel l cula  el mejo180710190446

ecarrasco44239640 primer pla de l actor protagonista de la pel l cula el mejo180710190446 / Pilar Tomas

2
Es llegeix en minuts

El còmic Leo Harlem torna a la gran pantalla aquest cap de setmana amb 'El mejor verano de mi vida', una comèdia romàntica i familiar inspirada en el "cine benintencionat" dels 90 i que convida a prendre’s la vida amb humor i senzillesa. "L’humor és l’autèntica salut", ha assenyalat a Efe Harlem (Leonardo González Feliz, Matarrosa del Sil, Lleó, 1962), conegut pels seus monòlegs còmics i que en la seva tercera comèdia per al cine interpreta Curro, un pare separat i amb problemes econòmics que lluita per donar-li el millor al seu fill.

En aquest sentit, i arran del debat actual sobre els límits de l’humor i les xarxes socials, Harlem creu que molta gent tendeix a crear-se "un problema greu amb qualsevol cosa i veu ofensa on no n’hi ha". "El límit de l’humor és en les persones. Quan s’és més simple, es tolera menys l’humor. Dic simple en el sentit de no tenir capacitat de sortir d’un mateix: jo faig acudits d’ulleres i porto ulleres", reflexiona.

Una oda a la senzillesa

En tot cas, l’humor que proposa Dani de la Orden a 'El mejor verano de mi vida' no busca incomodar, sinó al contrari. "Per a mi és una oda a la senzillesa en el bon sentit", recalca el director, que creu que el paper protagonista li va a Harlem com anell al dit. "Curro és un oncle positiu, directe, que no fa voltes per explicar una cosa, és molt terrenal en aquest aspecte", indica. De la Orden ha donat ales als actors per improvisar. "Teníem llibertat per anar incorporant coses", diu Harlem, "fèiem diferents versions de cada presa per provar".

Notícies relacionades

Al costat de Harlem i els nens Alejandro Serrano i Stephanie Gil, completen el repartiment Toni Acosta, en el paper de la dona de Curro, i Maggie Civantos, una altra mare que es creua en el seu camí. "Són dues mares molt diferents, però totes dues molt amoroses", assegura Civantos, encantada de fer una comèdia "positiva i esperançadora" i que aposta per recuperar la comunicació cara a cara. "L’important és la bona comunicació, en aquests temps en què estem més connectats que mai, però la comunicació és de vegades tòxica", assenyala l’actriu coneguda per sèries com 'Vis a vis’ o 'Las chicas del cable'.

La pel·lícula, produïda per Atresmedia, arribarà als cines aquest cap de setmana després de clausurar, fora de concurs, el Festival de Màlaga.