UNA FITA MUSICAL

Drake, el raper que ha trencat un rècord dels Beatles de fa 54 anys

Drake ha col·locat aquesta setmana 7 cançons entre les 10 primeres de la llista de Billboard

ecarrasco44238625 rapper drake sits on centre court before us player serena wi180710185211

ecarrasco44238625 rapper drake sits on centre court before us player serena wi180710185211 / DANIEL LEAL-OLIVAS

2
Es llegeix en minuts

El raper canadenc Drake ha aconseguit col·locar aquesta setmana set cançons entre els deu primers llocs de la llista Hot 100 de Billboard, i ha superat així elsBeatles, que el 1964 van ubicar simultàniament cinc temes en la principal llista de popularitat musical als EUA.

Segons informa la revista especialitzada 'Billboard', les 25 cançons del nou àlbum del cantant Drake, 'Scorpion', apareixen en la llista Hot 100 i 7 ho fan entre les 10 primeres. 'Nice for What' lidera aquesta classificació, seguit del seu tema 'Nonstop', mentre que el podi el completa 'I Like It', dels músics hispans Cardi B, Bad Bunny i J Balvin, cançó que va ser destronada del primer lloc per l’èxit del cinquè disc del raper.

Mil milions de reproduccions

A més, 'Scorpion' s’ha erigit aquesta setmana com el primer àlbum que assoleix la xifra dels 1.000 milions de reproduccions totals en tan sols una setmana. La notorietat d’aquest àlbum li ha servit per superar el rècord que els Beatles van establir el 1964, quan de manera simultània van col·locar entre els deu primers llocs de la llista Hot 100 els seus temes 'Can’t Buy Me Love', 'Twist and Shout', 'She Loves You', 'I Want to Hold Your Hand' i 'Please Please Me'. Tot i així, el quartet de Liverpool continua sent l’única banda o artista que ha aconseguit copar els cinc primers llocs de la llista Hot 100 durant una setmana.

El raper de Toronto, en els premis Billboard de l’any passat. / EFE

Notícies relacionades

L’èxit de Drake 'God’s Plan', que es va mantenir durant 11 setmanes en el número 1, se situa aquesta setmana en quarta posició, mentre que en sisena posició hi ha 'In My Feelings', seguit d’'I’m Upset', 'Emotionless' i 'Don’t Matter to Me'. En aquest últim tema apareix la veu de Michael Jackson, al qual precisament Drake ha superat també aquesta setmana al ser el solista masculí amb el nombre més elevat de temes totals entre els 10 primers llocs de la llista Hot 100 de Billboard.

Michael Jackson i Madonna

En la seva carrera, el raper de Toronto, de 31 anys, ha col·locat 31 de les seves cançons entre els 10 primers llocs d’aquesta prestigiosa llista musical nord-americana, mentre que Michael Jackson va fer el mateix amb 30, l’última la col·laboració pòstuma amb Drake a 'Don’t Matter to Me'. Al davant encara hi ha els Beatles, amb 34 temes, i la reina del pop, Madonna, que ha aconseguit situar-ne 38 entre l’elit musical de Billboard.