L'ESCÀNDOL DELS ABUSOS

Ashley Judd demanda Harvey Weinstein per arruïnar-li la carrera

L'actriu revela que el productor va desaconsellar a Peter Jackson que comptés amb ella a 'El senyor dels anells'

ecarrasco43138284 this combination photo shows ashley judd during the 2017 tel180502112953

ecarrasco43138284 this combination photo shows ashley judd during the 2017 tel180502112953 / Chris Pizzello

2
Es llegeix en minuts

L'actriu nord-americana Ashley Judd, que a finals de l'any passat va ser una de les primeres dones a alçar la veu contral'assetjament sexual  dins el moviment #MeToo ("#YoTambién"), ha revelat aquest dimarts que ha denunciat el productor Harvey Weinstein, a qui acusa d'haver-liarruïnat la carrera.

"Vaig perdre oportunitats professionals. Vaig perdre diners. Vaig perdre estatus i prestigi i poder sobre la meva carrera com a resultat directe d'haver sigut assetjada sexualment i d'haver rebutjat aquest assetjament sexual", ha declarat Judd en una entrevista en el programa ‘Good Morning America', del canal de televisió ABC.

Segons va relatar en el seu moment l'actriu, que als anys 90 va arribar a ser un dels rostres més reconeixibles de Hollywood, el productor va intentar sobrepassar-se durant una trobada de negocis que es va fer en un hotel de Beverly Hills (Califòrnia), el 1997.

Ashley Judd, durant una conferència a Beverly Hills, dilluns passat. / REUTERS

Davant la negativa de Judd, Weinstein va començar llavors, segons el relat de l'actriu, una campanya de difamació en la indústria cinematogràfica per impedir que tingués accés a papers importants. "Les meves oportunitats professionals, després d'haver sigut difamada per Harvey Weinstein, es van reduir significativament... La meva carrera va quedar afectada perquè vaig rebutjar les insinuacions sexuals del senyor Weinstein. Sé que això és un fet", ha insistit l'actriu, de 50 anys.

Rebutjada a ‘El senyor dels anells'

Fa mesos, arran d'aquestes declaracions, el director Peter Jackson va reconèixer que fa anys, poc abans de començar el rodatge del llargmetratge 'El senyor dels anells', Weinstein va contactar amb ell per desaconsellar-li que comptés amb Judd per al repartiment d'una pel·lícula que acabaria sent una de les més taquilleres de la història.

Segons ha dit l'actriu, l'únic que busca amb la seva demanda és que "Weinstein reti comptes" pels seus actes ja que, segons ha assegurat, qualsevol compensació econòmica que pugui rebre serà donada al fons de defensa legal Time's Up, moviment contra l'assetjament sexual creat per centenars d'actrius i productores de Hollywood.

El plaer de l'estampida

Notícies relacionades

Als seus 66 anys, qui va ser temps enrere productor ha vist com la seva carrera s'enfonsava arran de les al·legacions que s'acumulen al seu voltant i que l'acusen d'haver mantingut una conducta abusiva contra les dones durant dècades. La gravetat d'aquestes acusacions va portar la productora que ell mateix va crear juntament amb el seu germà Robert, The Weinstein Company, a acomiadar-lo l'octubre passat, però aquesta mesura no va aconseguir posar fre a la greu crisi en què va entrar l'empresa, que al març va presentar la sol·licitud de fallida.

"Em sento bé, optimista i amb poder... El que més m'ha sorprès ha sigut el plaer de l'estampida", ha acabat Judd amb referència a l'onada de denúncies sorgides gràcies al moviment #MeToo i que ha posat en perill nombroses personalitats de l'àmbit de la cultura i de la política, entre d'altres.