CONFESSIÓ A INSTAGRAM

Conchita Wurst revela que és portadora del virus de la sida

La guanyadora d'Eurovisió 2014 ho ha explicat ara perquè s'ha vist amenaçada per la seva exparella

L’actuació de Conchita Wurst a Eurovisió. / EUROVISION SONG CONTEST

1
Es llegeix en minuts

La cantant austríaca Conchita Wurstguanyadora d'Eurovisió el 2014, ha confessat que és portadora del VIH, i ha explicat que la raó per la qual revela aquesta informació en aquests moments és que s'ha vist amenaçada per la seva exparella.

"Avui ha arribat el dia d'alliberar-me per a la resta de la meva vida d'una espasa de Dàmocles: des de fa molts anys tinc VIH (Virus d'Immunodeficiència Humana)", escriu l'alter ego del cantant Tom Neuwirth en un missatge publicat ahir a la nit al seu compte d'Instagram.

Aquesta dada "és irrellevant per a l'opinió pública, però un examic m'amenaça amb fer pública aquesta informació privada, i jo no li donaré a ningú el dret de fer-me por i intentar d'aquesta manera tenir influència en la meva vida", afegeix.

Conchita ressalta que, al capdavall, és millor que una informació així sigui donada a conèixer per "un mateix", que no pas que un altre la divulgui.

Estigmatització

"Espero donar ànims (a altres en situacions similars) i haver fet un pas més contra l'estigmatització de les persones que s'han infectat, ja sigui a través del seu propi comportament o sense culpa pròpia", amb el virus de la sida, indica.

La cantant assegura que està en tractament mèdic des de fa temps i que el desig d'evitar-li angoixa a la seva família va ser una de les raons per les quals fins ara no havia revelat públicament aquestes circumstàncies.

"Hauria preferit estalviar-los preocupacions per l'estat del VIH del seu fill, net i germà", explica.

A més, afegeix, "és una informació que considero sobretot rellevant per a aquelles persones amb les quals el contacte sexual és una opció".

Notícies relacionades

"Estic més forta, més motivada i alliberada que mai. ¡Gràcies pel vostre suport!", diu la intèrpret de Rise Like a Phoenix, balada amb la qual va triomfar en el 59è Festival de la Cançó d'Eurovisió.

Conchita Wurst és un personatge creat per Tom NeuwirthConchita Wurst , un dissenyador de moda i cantant homosexual de 29 anys.