02 d’abr 2020

Anar al contingut

PICABARALLA ENTRE REINES

Felip VI, sobre la polèmica: "Tot està bé"

La família reial en ple visita a l'hospital Joan Carles, que ja ha sortit de l'uci i evoluciona favorablement de l'operació de genoll

El Periódico

Santi Donaire

Felip VI, sobre la polèmica: "Tot està bé"
Felip VI, sobre la polèmica: "Tot està bé"
Felip VI, sobre la polèmica: "Tot està bé"
Felip VI, sobre la polèmica: "Tot està bé"

/

"Tot està bé". Amb aquesta breu frase ha tancat Felip VI aquest diumenge la polèmica que ha aixecat l'última setmana la tensió que es va viure a la catedral de Palma fa set dies. El Rei responia així a la pregunta que li ha fet una periodista després de visitar Joan Carles a la Clínica Universitària Sanitas La Moraleja, on aquest dissabte va ser intervingut del genoll.

Felip VI ha dit que creu que el seu pare "trigarà poc" a tornar a casa un cop rebi l'alta hospitalària, perquè la recuperació de l'operació en què se li va implantar una nova pròtesi "va molt bé". El Rei emèrit evoluciona molt favorablement, després d'haver passat el matí del diumenge en una habitació de planta després d'estar 24 hores en observació a l'uci. 

Felip VI ha acudit al centre hospitalari amb la reina Letizia, la Princesa d'Astúries, la infanta Elionor i la reina Sofia, que s'ha quedat a la clínica per passar més temps amb Joan Carles I.

En vehicle particular

Després d'atendre breument els periodistes que feien guàrdia a les portes de l'hospital per confirmar la satisfactòria evolució del seu pare, el Rei s'ha dirigit, amb Letizia i les seves dues filles, al seu vehicle particular, el mateix que havia utilitzat per desplaçar-se a l'hospital, acompanyats tots de Doña Sofía.

Aquestes estampes de normalitat i bona harmonia se sumen a les de dissabte, en què es va veure com Letizia es bolcava en mostres d'afecte a la seva sogra, a qui va obrir la porta del cotxe per ajudar-la a sortir, tant a l'arribada com a la sortida del centre sanitari.

Aquest diumenge, Elionor i Sofía han baixat del cotxe i li han donat la mà a la seva àvia tot just sortir del vehicle i no s'han deixat anar fins que han entrat a l'hospital. Això sí, abans d'accedir al recinte, Sofia s'ha fet amb les seves netes la foto que no es va poder fer diumenge passat a Palma perquè Letizia l'hi va impedir. Tots han posat molt somrients, mentre s'escoltaven aplaudiments espontanis del públic congregat. 

A la sortida, aquesta imatge s'ha repetit: els Reis han obert les portes del darrere del vehicle a les seves filles, mentre algunes persones els saludaven i els feien fotos amb els seus mòbils.

La infanta Elena guarda silenci

Abans de la visita de la família reial, s'ha produït també la de la infanta Elena, que ha abandonat l'hospital abans que arribessin Felip i Letizia, amb les seves filles i Sofia. Elena no s'ha pronunciat sobre la tensió que plasmava el vídeo en qüestió, encara que s'ha mostrat amb aspecte relaxat i sense posar-se nerviosa davant la pregunta.

"Està en planta i està fenomenal", ha assegurat la germana gran de Felip VI, que ha passat més d'una hora amb el seu pare. A la tarda, Elena ha tornat a l'hospital, però aquesta vegada acompanyada dels seus fills, Joan Froilà i Victòria Frederica, per reunir-se amb la seva mare.

El Rei, que sembla haver deixat ja enrere una 'setmana horribilis', viatjarà aquest dilluns a Barcelona, on entregarà els diplomes a l'última promoció de la carrera judicial.